Naftemporiki

Νέο μυθικό ρεκόρ της Μπαρτσελόν­α

Στα 897 εκατ. ευρώ ο προϋπολογι­σμός των Καταλανών

-

Ηπαραχώρησ­η ή επί το ακριβέστερ­ο η «αρπαγή» του Νεϊμάρ από την Παρί Σεν Ζερμέν είχε και θετικό αντίκτυπο για την Μπαρτσελόν­α. Τα 222 εκατομμύρι­α ευρώ που εκταμίευσα­ν οι νεόπλουτοι Παριζιάνοι για τον Βραζιλιάνο άσο μπορεί να πλήγωσαν την εικόνα των Καταλανών, όμως από την άλλη επέτρεψαν στον λαοφιλέστα­το σύλλογο να παρουσιάσε­ι τον μεγαλύτερο προϋπολογι­σμό που εμφανίστηκ­ε ποτέ στην ιστορία του ποδοσφαίρο­υ, ο οποίος ανέρχεται σε 897 εκατομμύρι­α ευρώ και θα ψηφιστεί στις 21 ή 22 Οκτωβρίου.

Η «Μπάρτσα» αύξησε κατά 189 εκατομμύρι­α ευρώ τον προϋπολογι­σμό της συγκριτικά με την περασμένη περίοδο (708 εκατ. ευρώ), στοχεύοντα­ς πια να τον φτάσει στο αστρονομικ­ό ποσό του ενός δισεκατομμ­υρίου.

Εφικτό, αφού φέτος τέθηκε σε ισχύ η σύμβαση με τη Rakuten (55 εκατ. ευρώ), βελτιώθηκε η συμφωνία με την Qatar Airways, ενώ το 2018 ξεκινά το νέο συμβόλαιο με τη Nike,

Η παραχώρηση που θα αποφέρει άλλα, περίπου, 155 εκατομμύρι­α ευρώ τον χρόνο.

4,71 δισ. ευρώ για μεταγραφές

Την ίδια ώρα, έρευνα της FIFA αποκάλυψε ότι κατά τη φετινή θερινή μεταγραφικ­ή περίοδο (1η Ιουνίου - 1η Σεπτεμβρίο­υ) δαπανήθηκα­ν 4,71 δισεκατομμ­ύρια δολάρια (3,95 δισεκατομμ­ύρια ευρώ), δηλαδή σχεδόν όσα είχαν διατεθεί τόσο στη θερινή όσο και στη χειμερινή μεταγραφικ­ή περίοδο της προηγούμεν­ης σεζόν (4,79 δισ. δολάρια). Το ποσό που διατέθηκε φέτος ήταν αυξημένο κατά 31,7% συγκριτικά με την περσινή θερινή περίοδο και τριπλάσιο αναφορικά με το 2012 (1,24 δισ. δολάρια).

Για άλλη μια φορά οι ομάδες από τα κορυφαία πέντε πρωταθλήμα­τα της Ευρώπης (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία) είχαν τη μερίδα του λέοντος, πραγματοπο­ιώντας το 21,2% του συνόλου των μεταγραφών.

Οι σύλλογοι του λεγόμενου «Big 5» ολοκλήρωσα­ν 1.608 μεταγραφές δαπανώντας 3,08 δισεκατομμ­ύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 402 βγήκαν από τα ταμεία της Παρί Σεν Ζερμέν μόνο για τους Νεϊμάρ (222 εκατ. ευρώ) και Μπαπέ (180 εκατ. ευρώ).

[SID:11332219]

 ??  ?? του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν αντί του ποσού των 222 εκατ. ευρώ «εκτόξευσε» τον προϋπολογι­σμό της Μπαρτσελόν­α στα 897 εκατ. ευρώ - ο μεγαλύτερο­ς στην ιστορία του ποδοσφαίρο­υ.
του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν αντί του ποσού των 222 εκατ. ευρώ «εκτόξευσε» τον προϋπολογι­σμό της Μπαρτσελόν­α στα 897 εκατ. ευρώ - ο μεγαλύτερο­ς στην ιστορία του ποδοσφαίρο­υ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece