Ευθύνες στο Λιμενικό ρίχνει το Μαξίμου

Καταλογίζει καθυστέρηση στο αίτημα για ευρωπαϊκή βοήθεια - Αλλάζει το σύστημα ελέγχου αξιοπλοΐας

Naftemporiki - - Ναυτιλια -

Ευθύνες, εμμέσως πλην σαφώς, στο Λιμενικό Σώμα επιρρίπτει το Μέγαρο Μαξίμου για τη διαχείριση του ατυχήματος του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» και την οικολογική καταστροφή που έχει προκαλέσει, αλλά και για τις διαδικασίες ελέγχου της αξιοπλοΐας των πλοίων. Παράλληλα, ανοικτό παραμένει το εάν θα υπάρξουν αλλαγές στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου αλλά και στην ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προήδρευσε χθες σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και όπως ανακοινώθηκε ελήφθησαν μία σειρά αποφάσεων που «ξηλώνουν» το υφιστάμενο σύστημα ελέγχου της αξιοπλοΐας των πλοίων. Ειδικότερα αποφασίστηκε

η άμεση ανάκληση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας που έχουν δοθεί με παράταση και τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων

η άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης όλων των εμπλεκομένων για την κρίση του αξιόπλοου του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και την αυστηρότατη τιμωρία όλων των υπευθύνων

η άμεση μεταφορά της αρμοδιότητας ελέγχου και επιθεωρήσεων πλοίων από τον κλάδο Επιθεώρησης εμπορικών πλοίων στους Νηογνώμονες, για την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας

η συνδρομή περισσότερων πλοίων για ταχύτερη και πληρέστερη απορρύπανση των υδάτων και των ακτών του Σαρωνικού.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι εντοπίζεται μία ευθύνη σε υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος για τον βαθμό αντίδρασης στο περιστατικό, ενώ επίσης ουσιαστικά υπάρχει παραδοχή ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά στις διαδικασίες ελέγχου του αξιόπλοου στην Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων, σε αντίθεση με τους Νηογνώμονες που είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Οι αλλαγές πάντως στο θεσμικό πλαίσιο απαιτούν εκδόσεις νόμων, προεδρικών διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων.

Ενδεικτικά, σε ό,τι αφορά τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας απαιτείται η έκδοση προεδρικού διατάγματος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήδη διενεργείται έλεγχος για να διαπιστωθεί πόσα και ποια πλοία διαθέτουν πιστοποιητικό αξιοπλοΐας με παράταση.

Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες της Επιθεώρησης θα πρέπει να σημειώσουμε

Ο υπουργός ότι εκδίδει πιστοποιητικά αξιοπλοΐας μόνο για πλοία εσωτερικών πλόων και σε περιπτώσεις που το επιτρέπει η νομοθεσία. Το θέμα έχει τεθεί εδώ και χρόνια, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για μία Αρχή που είναι ταυτόχρονα ελεγκτής και ελεγχόμενος στην περίπτωση που εκδίδει πιστοποιητικά αξιοπλοΐας. Μάλιστα οι Νηογνώμονες έχουν θέσει το θέμα αυτό κατ’ επανάληψη στην πολιτεία.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κουρουμπλής αναλύοντας τις εντολές του πρωθυπουργού σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι για «τα ζητήματα ελέγχου, το πώς έγινε το ναυάγιο, για τη δικαστική έρευνα και βεβαίως για τις έρευνες και τους ελέγχους που θα κάνει το υπουργείο και που θα είναι αυστηρότατοι, θα δώσουμε τις πιο σαφείς και ειλικρινείς απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Θα προβούμε όμως και σε μεγάλες θεσμικές παρεμβάσεις, όπως είναι η μεταφορά της αρμοδιότητας του υπουργείου να ελέγχει αυτό το επίπεδο των σκαφών. Όλη αυτή η αρμοδιότητα θα περάσει στους Νηογνώμονες. Είναι μια πρώτη βασική παρέμβαση και έρχονται κι άλλες. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου θα συγχωνευθεί με τις Εσωτερικές Υποθέσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, γιατί έτσι θα υπάρχει μεγαλύτερος και ποιοτικότερος έλεγχος των δραστηριοτήτων που μπορεί να υπάρχουν στον συγκεκριμένο χώρο».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο αλλαγών στην ηγεσία του υπουργείου και του Λιμενικού Σώματος, χαρακτηριστική είναι η φράση του κ. Κουρουμπλή ότι «όλο το Λιμενικό είναι σε επιφυλακή. Ο αρχηγός και οι υπαρχηγοί εποπτεύουν οι ίδιοι στις παραλίες, διότι δεν γίνεται αλλιώς. Όλοι κρινόμαστε και κυρίως κρίνεται η πολιτική και η φυσική ηγεσία».

Να σημειωθεί ακόμη ότι σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας θα πραγματοποιηθούν τρεις συσκέψεις, με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τους εκπροσώπους των Περιφερειών και των παραθαλάσσιων Δήμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρύπανσης.

Καθυστέρηση 3 ημερών

Η καθυστέρηση στην αντίδραση των υπηρεσιών του Λιμενικού προκύπτει και από το γεγονός ότι χρειάστηκαν να περάσουν τρεις ημέρες προκειμένου να ζητηθεί η βοήθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Θαλάσσιας Ασφάλειας (EMSA) η οποία με ανακοίνωσή της στις 13 Σεπτεμβρίου (το πλοίο βούλιαξε ξημερώματα Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου) επισημαίνει ότι «στις 13 Σεπτεμβρίου οι ελληνικές αρχές ζήτησαν την κινητοποίηση του σκάφους Aktea OSRV, ενός πλοίου αντίδρασης σε πετρελαιοκηλίδες το οποίο έχει μισθώσει ο EMSA από κοινού με την ελληνική εταιρεία Enviromental Protection Engineering (EPE) και δραστηριοποιείται στο Αιγαίο Πέλαγος. Το σκάφος βρίσκεται στο χώρο από τις 11 π.μ. τοπική ώρα της 13ης Σεπτεμβρίου».

Ποινική δίωξη

Στο μεταξύ, στην Εισαγγελία Πειραιά απεστάλη από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή η δικογραφία για την υπόθεση του ναυαγίου.

Ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια (άρθρο 28 ποινικού κώδικα) και πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης σύμφωνα με το νόμο 1650/86. Η δικογραφία ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος δεν αποκλείεται μέσα στην εβδομάδα να καλέσει κάποια άτομα-μέλη του πληρώματος του πλοίου, αλλά και στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Επιθεώρηση

Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης έκαναν χθες επιθεώρηση των εργασιών στον χώρο του ναυαγίου και των επιχειρήσεων που είναι σε εξέλιξη για τον καθαρισμό.

Μετά την επίσκεψη, ο κ. Λεβέντης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Κουρουμπλής κάνει το καλύτερο δυνατό, έχει όλες τις υπηρεσίες μέρα - νύχτα σε επαγρύπνηση. Έχει επιτευχθεί μια σημαντική βελτίωση. Οι εστίες ρυπάνσεως έχουν εγκλωβιστεί σε ειδικούς χώρους στη θάλασσα. Βέβαια υπάρχουν και μπαλώματα ρύπανσης στο πέλαγος. Πιστεύω, σε ένα δύο μήνες, εάν οι υπηρεσίες δουλέψουν θα έχουμε φτάσει σε ένα αποτέλεσμα αποσόβησης του κακού».

Ο κ. Κουρουμπλής διαβεβαίωσε ότι «δεν θα υπάρξει αδράνεια μέχρι να φτάσουμε στο σημείο που οι μετρήσεις θα μας δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, δεν θα υπάρξει αδράνεια. Όλοι πονάμε με αυτό που έγινε, αλλά το να μιλάμε για οικολογική καταστροφή το θεωρώ υπερβολή και κυρίως να προβάλλουμε εικόνες της πρώτης και της δεύτερης μέρας».

[SID:11335259]

Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής (αριστερά) και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, κατά τη χθεσινή τους επιθεώρηση στις εργασίες καθαρισμού της πετρελαιοκηλίδας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.