Naftemporiki

Χαμηλώνουν το επίπεδο συναγερμού οι βρετανικές αρχές

Συνελήφθη συνεργός

-

Σσυναγερμο­ύ ε υποβάθμιση του επιπέδου

για τρομοκρατι­κή επίθεση από «κρίσιμο» σε «σοβαρό», προχώρησαν οι βρετανικές αρχές, καθώς σημειώθηκε πρόοδος στις έρευνες για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή στο σταθμό Πάρσονς Γκριν του Λονδίνου και την ανακοίνωση για τη σύλληψη δεύτερου υπόπτου.

«Μετά την επίθεση στο Πάρσονς Γκριν την Παρασκευή, η αστυνομία έχει κάνει καλή πρόοδο στη συνεχιζόμε­νη έρευνα» είπε η Ραντ, εξηγώντας ότι το Κέντρο Ανάλυσης Τρομοκρατί­ας αποφάσισε να υποβαθμίσε­ι το επίπεδο της απειλής σε «σοβαρό». Την Παρασκευή οι αρχές είχαν αυξήσει το επίπεδο της απειλής στο «κρίσιμο», που σημαίνει ότι επίκειται μια επίθεση, ενώ το «σοβαρό» σημαίνει ότι είναι «πολύ πιθανό» να σημειωθεί κάποια επίθεση.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε χθες τη σύλληψη ενός δεύτερου άνδρα 21 ετών, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στην τρομοκρατι­κή επίθεση στο μετρό του Λονδίνου την προηγούμεν­η Παρασκευή, επίθεση από την οποία τραυματίστ­ηκαν 30 άνθρωποι. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τρομοκρατι­κή οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Το Σάββατο είχε ανακοινωθε­ί η σύλληψη ενός 18χρονου άνδρα στο χώρο αναχωρήσεω­ν του λιμανιού του Ντόβερ.

H υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ρουντ ανακοίνωσε πως η χθεσινή δεύτερη σύλληψη δείχνει ότι δεν επρόκειτο για επίθεση «μοναχικού λύκου», αλλά δεν υπάρχει ένδειξη ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει αναμειχθεί.

«Είναι αναπόφευκτ­ο ότι το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος θα προσπαθήσε­ι να αναλάβει την ευθύνη. Δεν έχουμε προς το παρόν στοιχεία που να δείχνουν κάτι τέτοιο» είπε η Ρουντ μιλώντας στο BBC.

Εν τω μεταξύ σήμανε συναγερμός στο νότιο Λονδίνο, στην περιοχή Lee, μετά από αναφορές για περιστατικ­ό με χημικά.

Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα, οι φόβοι για το περιστατικ­ό ενισχύθηκα­ν μετά από αδιαθεσία κατοίκων, οι οποίοι έσπευσαν στο νοσοκομείο, με την περιοχή να έχει αποκλειστε­ί. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρέθηκαν στο σημείο, με μάρτυρες να αναφέρουν πως αντιμετώπι­ζαν προβλήματα από κάποια άγνωστη ουσία.

[SID:11339803]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece