Naftemporiki

Στην κορυφή η ΑΕΚ μέσω Περιστερίο­υ

Ρεσιτάλ αντιπαραγω­γικότητας με 6 γκολ σε 7 ματς

-

Στην πρώτη θέση της Σούπερ Λίγκας βρίσκεται από χθες η ΑΕΚ ύστερα από τη νίκη της επί της τυπικά γηπεδούχου Λαμίας (έπαιξε στο Περιστέρι) με 1-0. Το νικητήριο γκολ σημείωσε στο 81’ ο Χριστοδουλ­όπουλος με (ανύπαρκτο) πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής Βάτσιος. Εν αναμονή της σημερινής (19:00) συνάντησης ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος, η ΑΕΚ πέρασε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και περιμένει την επόμενη (5η) αγωνιστική τους «ερυθρόλευκ­ους» στο ΟΑΚΑ.

Τρίτο σοκ για τον Ολυμπιακό σε μία εβδομάδα, καθώς την ισοπαλία στην Ξάνθη και την εντός έδρας ήττα από τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας για το Τσάμπιονς Λιγκ ακολούθησε η εντός έδρας ισοπαλία (1-1) στο (άδειο, λόγω τιμωρίας) «Γ. Καραϊσκάκη­ς» με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι πρωταθλητέ­ς, που μετρούν τέσσερις χαμένους βαθμούς σε ισάριθμες συναντήσει­ς, βρέθηκαν πίσω από το πέναλτι του Μανιά στο 54’ και ισοφάρισαν με τον ίδιο τρόπο στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσ­εων, με το πρώτο γκολ του Τζούρτζεβι­τς στην Ελλάδα.Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτη­κε πολύ, αλλά κατόρθωσε να κάμψει την αντίσταση του Παναιτωλικ­ού με 1-0 στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα με το γκολ του Πρίγιοβιτς στο 75ο λεπτό. Χρειάστηκε να φτάσει η Σούπερ Λίγκα στην 4η αγωνιστική για να σημειώσει ο Παναθηναϊκ­ός την πρώτη νίκη του, επικρατώντ­ας με 1-0 του Απόλλωνα στο «Απ. Νικολαΐδης» με γκολ του Άλτμαν στο 32’. Πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και για τον Λεβαδειακό, ο οποίος επιβλήθηκε εντός έδρας με 1-0 της Ξάνθης με το πέναλτι του Μπραντάο στο 3ο λεπτό.

Χωρίς νικητή και γκολ έληξαν οι αγώνες Πλατανιάς - Κέρκυρα και Λάρισα - Ατρόμητος, με την ομάδα των δυτικών προαστίων να διαμαρτύρε­ται για τον μη καταλογισμ­ό γκολ στο 85ο λεπτό, όταν σε κεφαλιά του Ρισβάνη η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και προσγειώθη­κε μέσα από τη γραμμή της εστίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις επτά αναμετρήσε­ις του Σαββατοκύρ­ιακου επιτεύχθηκ­αν μόλις έξι γκολ.

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες): ΑΕΚ 10, Ολυμπιακός 8, ΠΑΟΚ 8, Πανιώνιος 7 (3 αγ.), Λεβαδειακό­ς 6, ΠΑΣ Γιάννινα 5 (3 αγ.), Ξάνθη 5, Λαμία 4, Ατρόμητος 4, Κέρκυρα 4, Παναθηναϊκ­ός 3, Πλατανιάς 3, Παναιτωλικ­ός 2, Απόλλων Σμύρνης 2, Αστέρας Τρίπολης 2, Λάρισα 2.

[SID:11340446]

 ??  ?? Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λάζαρου Χριστοδουλ­όπουλου χάρισε στην ΑΕΚ τη νίκη επί της Λαμίας.
Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λάζαρου Χριστοδουλ­όπουλου χάρισε στην ΑΕΚ τη νίκη επί της Λαμίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece