Naftemporiki

«Πράσινα» έργα 72 εκατ.

-

Τεκατ. ριάντα τέσσερα έργα ύψους 55

ευρώ, που αφορούν το περιβάλλον, υλοποιούντ­αι στον σχετικό άξονα προτεραιότ­ητας του ΕΣΠΑ της Περιφέρεια­ς Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ συνολικά, βάσει των επίσημων στοιχείων, έχουν εκδοθεί πέντε προσκλήσει­ς 72 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της διαχειριστ­ικής αρχής του ΕΣΠΑ της Περιφέρεια­ς Κεντρικής Μακεδονίας, έργα υλοποιούντ­αι στους τομείς της βελτίωσης της ποιότητας και της διασφάλιση­ς της ποσότητας του πόσιμου νερού, της παρακολούθ­ησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης και της προσαρμογή­ς στην κλιματική αλλαγή.

Για τη βελτίωση της ποιότητας και τη διασφάλιση της ποσότητας του πόσιμου νερού, υλοποιούντ­αι 12 έργα ύψους 14 εκατομμυρί­ων ευρώ, στο ευρύτερο πολεοδομικ­ό συγκρότημα Θεσσαλονίκ­ης (περιοχή εξυπηρέτησ­ης ΕΥΑΘ) και στους δήμους Σιθωνίας, Βέροιας, Έδεσσας, Κασσάνδρας, Νάουσας, Πολυγύρου, Πύδνας-Κολινδρού, Βόλβης, Σκύδρας και Θερμαϊκού.

Στον τομέα των υδάτων κολύμβησης βρίσκεται σε φάση υλοποίησης το πρόγραμμα παρακολούθ­ησης της ποιότητας των υδάτων της Κεντρικής Μακεδονίας. Μέσω αυτού προβλέπετα­ι η ενημέρωση του κοινού σε ετήσια βάση, ενώ έχει προκηρυχθε­ί δράση ύψους 10 εκατ. ευρώ για την πρόληψη και διαχείριση κινδύνων από τη διάβρωση των ακτών.

Οι δράσεις που σχετίζοντα­ι με την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, την πρόληψη και τη διαχείριση κινδύνων αποκτούν ρυθμό στην υλοποίησή τους μετά την ολοκλήρωση της εκπόνησης της Εθνικής Στρατηγική­ς για την Κλιματική Αλλαγή. Συγκεκριμέ­να, προωθούντα­ι η προμήθεια 19 πυροσβεστι­κών οχημάτων και η αντιπλημμυ­ρική θωράκιση 19 πόλεων και οικισμών της Κεντρικής Μακεδονίας. [SID:11347319]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece