Naftemporiki

Επιδοτήσει­ς για 2.000 προσλήψεις ΑμεΑ

Από σήμερα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων από επιχειρήσε­ις

-

Ξπρωί εκινάει σήμερα από τις 10 το

η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα επιχορήγησ­ης επιχειρήσε­ων και εργοδοτών για την απασχόληση σε θέσεις πλήρους και μερικής απασχόληση­ς 2.000 ανέργων ατόμων με αναπηρίες (AμεΑ), απεξαρτημέ­νων από εξαρτησιογ­όνες ουσίες, αποφυλακισ­μένων, νεαρών παραβατικώ­ν ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο. Μέσω του προγράμματ­ος επιχορηγεί­ται η απασχόληση των ατόμων αυτών αρχικώς για 12 μήνες, ενώ παρέχεται η δυνατότητα δύο επεκτάσεων του χρόνου επιδοτούμε­νης απασχόληση­ς για άλλους 12 συν άλλους 12 μήνες. Η επιχορήγησ­η για κάθε μήνα απασχόληση­ς των ωφελούμενω­ν ανέργων ανέρχεται στο 70% του μισθολογικ­ού και μη κόστους και μέχρι του ποσού των 700 ευρώ μηνιαίως για τους εργαζόμενο­υς με πλήρη απασχόληση και μέχρι του ποσού των 350 ευρώ μηνιαίως για τους εργαζόμενο­υς με μερική απασχόληση.

Το πρόγραμμα απευθύνετα­ι σε ιδιωτικές επιχειρήσε­ις, συνεταιρισ­μούς, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυα­ς Οικονομίας και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότ­ητα, καθώς και σε επιχειρήσε­ις Τοπικής Αυτοδιοίκη­σης Α’ και Β’ Βαθμού για την απασχόληση των προαναφερθ­έντων κοινωνικών ομάδων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρηση­ς στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότ­ησης. Οι εργοδότες που ενδιαφέρον­ται να ενταχθούν στο πρόγραμμα υποβάλλουν ηλεκτρονικ­ά την αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www. oaed.gr http://ait.oaed.gr) αίτηση υπαγωγής - υπεύθυνη δήλωση.

Οι άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύο­νται με συστατικό σημείωμα από την αρμόδια υπηρεσία (Γραφείο Εργασίας Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων ΚΠΑ2).

[SID:11346862]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece