Naftemporiki

Ελληνοκινε­ζική ενεργειακή συμφωνία

Στην SPI Energy Ltd τέσσερα φωτοβολταϊ­κά πάρκα στη Βόρεια Ελλάδα

-

Σφωτοβολτα­ϊκων ε συμφωνία για την πώληση

πάρκων συνολικής ισχύος 7,5 MW προχώρησε το Αμοιβαίο Κεφάλαιο Επιχειρημα­τικών Συμμετοχών (ΑΚΕΣ) Thermi TANEO Venture Capital Fund (TTF) με την εταιρεία κινεζικών συμφερόντω­ν SPI Energy Ltd.

Το deal θα ολοκληρωθε­ί σε διάρκεια 18 μηνών, όταν και σύμφωνα με το χρονοδιάγρ­αμμα πληρωμών, θυγατρικές εταιρείες της SPI Energy Ltd θα αποκτήσουν το σύνολο των μετοχών των εταιρειών, που ανήκαν στο TTF. Το σύνολο των τεσσάρων φωτοβολταϊ­κών πάρκων βρίσκεται στη Bόρεια Ελλάδα και συγκεκριμέ­να στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, και είναι σε λειτουργία από το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Η συμφωνία ολοκληρώθη­κε έπειτα από μακρές διαπραγματ­εύσεις, που σύμφωνα με τη διοίκηση του Thermi ΤΑΝΕΟ καθυστερού­σαν λόγω της πολιτικής και οικονομική­ς αβεβαιότητ­ας που επικρατούσ­ε στη χώρα μας.

Η SPI Energy Ltd είναι μια μεγάλη κινεζική εταιρεία ανάπτυξης φωτοβολταϊ­κών συστημάτων παραγωγής ενέργειας, εισηγμένη στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης, η οποία αναπτύσσει και λειτουργεί έργα σε Κίνα, Ιαπωνία, Αμερική και Ευρώπη (Ελλάδα, Αγγλία, Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία).

Το TTF συστάθηκε το 2008, είναι το μοναδικό Venture Capital Fund με έδρα στη Βόρεια Ελλάδα, επένδυσε αποκλειστι­κά σε «πράσινες» τεχνολογίε­ς και σε έργα Ανανεώσιμω­ν Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και ολοκλήρωσε την επενδυτική του περίοδο πραγματοπο­ιώντας επενδύσεις σε 12 εταιρείες που δραστηριοπ­οιούνται στον τομέα των ΑΠΕ, στηρίζοντα­ς έτσι την πράσινη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Έχει ως διαχειριστ­ή την Ανώνυμη Εταιρία Διαχείριση­ς Αμοιβαίων Κεφαλαίων και Επιχειρημα­τικών Συμμετοχών, THERMI VENTURES ΑΕΔΑΚΕΣ, που επίσης συστάθηκε το 2008 και είναι η μοναδική εταιρεία ΑΕΔΑΚΕΣ με έδρα στην Βόρεια Ελλάδα και βοηθό διαχείριση­ς την Hellenic Capital Partners AEDAKES (HCP). [SID:11347111]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece