Naftemporiki

Μικτές τάσεις με θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών

-

προχθεσινή απουσία πιέΗσεων

στους ελληνικούς μετοχικούς τίτλους σε συνδυασμό με την ημερήσια παύση των ρευστοποιή­σεων διατήρησαν το ενεργητικό των αμοιβαίων κεφαλαίων στα ίδια επίπεδα, δηλαδή στα 6,533 δισ. ευρώ, αναφέρει στην ανάλυσή του ο κ. Κώστας Σιαμπράκος (KSMEIZON). Η αισθητή άνοδος των μεριδίων κατά 0,05% οδήγησε σε θετικό έστω οριακό- ισοζύγιο εισροών/ εκροών, με συμμετοχές αξίας 518 χιλ. ευρώ.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης η αγορά των Α/Κ έκλεισε σχεδόν αμετάβλητη (ανεπαίσθητ­ες απώλειες 0,05%). Από τις είκοσι κατηγορίες, οι δέκα έκλεισαν με ζημιές, οι οκτώ με κέρδη και δύο παρέμειναν αμετάβλητε­ς. Τη σημαντικότ­ερη μέση υποχώρηση καθαρών τιμών υπέστησαν τα Μετοχικά Αναπτυσσόμ­ενων Αγορών (-0,83%), τα Funds of Funds Μετοχικά (-0,34%) και τα Ομολογιακά Ελλάδας (-0,28%). Στον αντίποδα, σε μέση θετική απόδοση ξεχώρισαν τα Μετοχικά Ελλάδας με 0,43%, τα Μετοχικά Δείκτη και τα Μετοχικά Ευρωζώνης με 0,19%, καθώς και τα Μετοχικά Αναπτυγμέν­ων Αγορών με 0,10%.

Οι υψηλότερες εισροές έλαβαν χώρα στα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 2,607 εκατ. ευρώ. Οι έντονες συμμετοχές αξίας 1,001 εκατ. ευρώ στα Ομολογιακά Ελλάδας ήταν ένα από τα σημαντικότ­ερα γεγονότα της ημέρας, τόσο λόγω της ανόδου των μεριδίων κατά 0,58%, όσο και της διαπίστωση­ς ότι πλέον οι επενδυτές «κοιτούν» τα ελληνικά ομόλογα και επενδύουν έμμεσα σε αυτά μέσω των συγκεκριμέ­νων Α/Κ, σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του μήνα. Είναι χαρακτηρισ­τικό, μάλιστα, ότι εντός του Σεπτεμβρίο­υ η αγορά των Α/Κ καταγράφει εκροές 31,579 εκατ. ευρώ, με τα Μετοχικά Ελλάδας να παρουσιάζο­υν εκροές 3,494 εκατ. ευρώ και τα Ομολογιακά Ελλάδας να έχουν εισροές 3,184 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο ημερήσιας αξίας ρευστοποιή­σεων ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχυπρόθε­σμης Διάρκειας με 3,117 εκατ. ευρώ, τα Μετοχικά Ελλάδας με 235 χιλ. ευρώ και τα Σύνθετα Ειδικού Τύπου με 234 χιλ. ευρώ.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών [SID:11346695]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece