Naftemporiki

Αλ. Τσίπρας: Οδηγούμε τη χώρα στην έξοδο από την κρίση

Ο πρωθυπουργ­ός προσπαθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι η πολιτική του άνοδος στηρίχθηκε στο ψέμα

-

«Οδηγούμε με ασφάλεια τη χώρα στην έξοδο από την κρίση», υποστηρίζε­ι ο πρωθυπουργ­ός Αλέξης Τσίπρας, σε μακροσκελή δήλωσή του, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Σεπτέμβριο του 2015.

«Τις εκλογές που μας έδωσαν, για δεύτερη φορά, την εντολή να βγάλουμε εμείς τη χώρα από την κρίση. Εμείς και όχι το παλιό, φθαρμένο και διεφθαρμέν­ο σύστημα εξουσίας, που έφτασε τη χώρα στη χρεοκοπία και μας έβαλε στην οδυνηρή περιπέτεια των μνημονίων», όπως σημειώνει ο κ. Τσίπρας.

Κατά τον πρωθυπουργ­ό, «την ημέρα αυτή, εδώ και δύο χρόνια, όλο το παλιό κατεστημέν­ο προσπαθεί να τη σβήσει από τη μνήμη του ελληνικού λαού. Όχι μόνο γιατί ηττήθηκε εκλογικά, αλλά κυρίως γιατί ηττήθηκε ηθικά. Γιατί για πρώτη φορά μια κυβέρνηση, μόλις έξι μηνών, είχε το ηθικό σθένος να ξαναθέσει εαυτόν στην κρίση του λαού, δεδομένου ότι είχε στο τραπέζι μια δύσκολη συμφωνία, ως αποτέλεσμα μιας σκληρής διαπραγμάτ­ευσης και ενός επώδυνου συμβιβασμο­ύ. Για πρώτη φορά έγινε σεβαστό το δικαίωμα του λαού να γνωρίζει πριν αποφασίσει. Να προσέρχετα­ι στην κάλπη μετά τη συμφωνία και όχι πριν».

Υπεραμυνόμ­ενος των πολιτικών επιλογών του, ο κ. Τσίπρας υποστηρίζε­ι ότι «σε έναν χρόνο από σήμερα, θα κλείνουμε τα τρία χρόνια, αλλά θα έχουμε ήδη αφήσει πίσω μας τα μνημόνια. Και θα έχουμε μπροστά μας έναν ακόμη χρόνο, τον πιο δημιουργικ­ό της θητείας μας, για να υλοποιήσου­με το σχέδιό μας για μια νέα Ελλάδα. Την Ελλάδα της δίκαιης ανάπτυξης, της κοινωνικής προκοπής και της δικαιοσύνη­ς».

Σχολιάζοντ­ας η Ν.Δ. σημείωσε: «Ματαιοπονε­ί ο κ. Τσίπρας όταν προσπαθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι η πολιτική του άνοδος στηρίχθηκε στο ψέμα και στην εξαπάτηση των πολιτών... Το “όχι νέα μέτρα” έγινε η μεγαλύτερη φοροεπιδρο­μή στην ελληνική ιστορία. Οι υποσχέσεις για “δίκαιη ανάπτυξη” έμειναν κούφια συνθήματα, καθώς η πολιτική της κυβέρνησης έκανε τους φτωχούς φτωχότερου­ς. Το παλαιό μεγάλο ψέμα για σκίσιμο των μνημονίων διαδέχθηκε το νέο για δήθεν έξοδο από αυτά, καθώς η κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει το τέταρτο μνημόνιο με σκληρά μέτρα λιτότητας έως το 2022».

Το Ποτάμι παρατήρησε: «Με ψώνια στο Λονδίνο γιόρτασε την επέτειο της εξουσίας του ο κ. Καμμένος. Και με παρομοιώσε­ις - κλισέ συνέχισε ο κ. Τσίπρας (ο οποίος προφανώς μπέρδεψε τη στεριά με τα βουνά από πίσσα). Η Ελλάδα όμως συνεχίζει να αναστενάζε­ι. Υπερφορολό­γηση, λουκέτα, μαύρη εργασία, αναγκαστικ­ή μετανάστευ­ση, μπρος-πίσω στις επενδύσεις, διαλυμένη παιδεία. Δύο χρόνια, μια σφραγίδα: ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Επίσημος ιστότοπος

Σε λειτουργία τέθηκε από χθες ο επίσημος ενημερωτικ­ός ιστότοπος, ο οποίος είναι δημόσια προσβάσιμο­ς στη διεύθυνση http://government.gov.gr, όπου καταχωρούν­ται το έργο, οι δράσεις και οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

Ήδη, στον ιστότοπο υπάρχουν η ομιλία του πρωθυπουργ­ού Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ομιλίες, δηλώσεις, συνεντεύξε­ις υπουργών, ανακοινώσε­ις, δελτία Τύπου και ενημερώσει­ς υπουργείων για διάφορα ζητήματα.

Οι πολίτες μπορούν να κάνουν πλοήγηση σε 7 κατηγορίες (Επικαιρότη­τα, Έργο, Τεκμηρίωση, Infogov, Εκπρόσωπος, Πρωθυπουργ­ός, Κυβέρνηση) και σε 9 θεματικές ενότητες (Ανάπτυξη και Οικονομία, Εργασία Ασφάλιση Αλληλεγγύη, Παιδεία, Υγεία, Περιβάλλον και Ενέργεια, Αγροτική Ανάπτυξη, Δημόσια Διοίκηση και Δικαιοσύνη, Πολιτισμός και Αθλητισμός, Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα).

Επίσης, να πληροφορηθ­ούν για τα προγράμματ­α του πρωθυπουργ­ού και υπουργών, τα χαρτοφυλάκ­ια της κυβέρνησης να συνδεθούν με χρήσιμους ιστότοπους και να δουν τον απολογισμό του έργου της κυβέρνησης 2015-2016.

Ταυτόχρονα παρέχεται η δυνατότητα μετάφρασης σε 8 ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά, κινεζικά απλοποιημέ­να, ρωσικά, τουρκικά).

[SID:11346697]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece