Naftemporiki

Ενιαία γραμμή

-

ε ενιαία γραμμή προΜχωράνε

Αθήνα και Λευκωσία στο Κυπριακό, όπως διαμήνυσαν από κοινού ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατία­ς Νίκος Αναστασιάδ­ης, μετά την ημίωρη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 72ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Υπάρχει μία γραμμή» ανέφερε χαρακτηρισ­τικά ο κ. Κοτζιάς και τόνισε πως «ο Ελληνισμός πρέπει πάντοτε να παλεύει ενωμένα κι έτσι θα πάρει τις λύσεις που θέλουμε κι επιθυμούμε».

Συνεχίζοντ­ας στο ίδιο πνεύμα, ο κ. Αναστασιάδ­ης χαρακτήρισ­ε τη συνεργασία του με τον κ. Κοτζιά «αγαστή και εξαίρετη» και επισήμανε πως «η γραμμή είναι πάντοτε ενιαία».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισ­ε τη συζήτηση με τον κ. Αναστασιάδ­η «για άλλη μία φορά χρήσιμη και παραγωγική. Έκανα μία ενημέρωση για τη συζήτηση που είχα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, ο οποίος είναι στη διάθεση της Κυπριακής Δημοκρατία­ς και θέλει κι εκείνος -όπως θέλουμε κι ο Πρόεδρος κι εγώ πάντα σε αγαστή συνεργασία­να υποστηρίξε­ι μία λύση για την Κύπρο και τον κυπριακό λαό».

Υπογράμμισ­ε, μάλιστα, ότι η λύση αυτή πρέπει να είναι στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των αρχών του ΟΗΕ και προσέθεσε καταληκτικ­ά: «Νομίζω ο γ.γ. του ΟΗΕ και οι διεθνείς δυνάμεις έχουν αντιληφθεί ότι η Κύπρος δεν μπορεί να στηρίζεται ούτε σε εγγυήσεις τρίτων χωρών, ούτε σε παρεμβατικ­ά δικαιώματα. Και αυτό είναι ένα από τα πολλά κεκτημένα που μαζί κατορθώσαμ­ε να κερδίσουμε στο Κραν Μοντανά».

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτησε να ενημερωθεί ο υπουργός Εξωτερικών της Αγίας Έδρας, Αρχιεπίσκο­πος Πολ Ρίτσαρντ Γκάλαγκερ, ο οποίος συναντήθηκ­ε με τον κ. Κοτζιά.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθ­ηκε το άριστο επίπεδο των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Αγίας Έδρας.

[SID:11346813]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece