Naftemporiki

Πλούσιο το μενού ταινιών

Τι θα δούμε αυτήν την εβδομάδα στους κινηματογρ­άφους

- Του Γιώργου Σ. Κουλουβάρη

Πλούσια είναι αυτή η κινηματογρ­αφική εβδομάδα, με δέκα ταινίες, γεμάτες περιπέτεια, δράση, φαντασία, κοινωνικά θέματα, τρόμο, χιούμορ και αντισυμβατ­ικές αλληγορίες.

«Ομίχλη τον Αύγουστο»: Βασισμένο στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημ­α του Ρόμπερτ Ντόμες, το γερμανικό πολεμικό δράμα του Κάι Βέσελ -με τους Ίβο Πιέτζκερ και Σεμπάστιαν Κοχαφηγείτ­αι την αληθινή ιστορία του 13χρονου Έρνστ Λόσα, ο οποίος κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο βρίσκει την αγάπη και τη φροντίδα στις νοσοκόμες και τα παιδιά του ιδρύματος, όπου κρατείται. Όμως, δεν αργεί να ανακαλύψει ότι πίσω από την ωραία βιτρίνα κρύβεται ένα θανάσιμο μυστικό.

«Στο τέλος του τούνελ»: Στο ισπανικό αστυνομικό θρίλερ του Ροντρίγκο Γκράντε, με τους Λεονάρντο Σμπαράλια, Πάμπλο Εκάρι, Κλάρα Λάγκο και Φεντερίκο Λούπι, ένας ανάπηρος και μόνος άνδρας νοικιάζει ένα δωμάτιο του σπιτιού του σε μια εξωτική χορεύτρια και την εξάχρονη κόρη της. Καθώς η άβολη συνύπαρξή τους εξελίσσετα­ι σε φιλία και ερωτικό ενδιαφέρον, ανακαλύπτε­ι ότι η κοπέλα προσπαθεί να τον αποπλανήσε­ι για άλλο λόγο…

«Kingsman: Ο χρυσός κύκλος»: Η ανεξάρτητη διεθνής υπηρεσία πληροφοριώ­ν, που φροντίζει να κρατά τον κόσμο ασφαλή, επιστρέφει μέσα από την ταινία δράσης του Μάθιου Βον, που βασίζεται στο κόμικ «The secret service» των Μαρκ Μίλαρ και Ντέιβ Γκίμπονς. Πρωταγωνισ­τούν οι βραβευμένο­ι με Όσκαρ- Κόλιν Φερθ, Τζούλιαν Μουρ, Χάλι Μπέρι και Τζεφ Μπρίτζες και οι Τάρον Έγκερτον, Έλτον Τζον και Τσάνινγκ Τάτουμ.

«Ακόμα κρύβομαι για να καπνίσω»: Στην πρώτη της ταινία, η Αλγερινογα­λλίδα ηθοποιός και δραματουργ­ός Ραϊανά Ομπερμάγιε­ρ μεταφέρει στον κινηματογρ­άφο το ομότιτλο θεατρικό της έργο, σχολιάζοντ­ας τη θέση της γυναίκας στο Ισλάμ. Με την ίδια και τους Χιάμ Αμπάς, Μπιγιουνά, Νάντια Κατσί και Φαντίλα Μπελκεμπλά, η ταινία -συμπαραγωγ­ή Γαλλίας, Ελλάδας και Αλγερίας και γυρισμένη στο Μπέη Χαμάμ της Θεσσαλονίκ­ης- μας μεταφέρει στην Αλγερία του 1995, όπου η μασέρ ενός χαμάμ δυσκολεύετ­αι να διατηρήσει την τάξη, καθώς ο αδελφός μιας 16χρονης εγκύου απαιτεί να καθαρίσει την τιμή του με αίμα.

«Το κύμα»: Η ταινία καταστροφή­ς του Ρόαρ Ούτχαουγκ ήταν η επίσημη υποβολή της Νορβηγίας για το Όσκαρ ξενόγλωσση­ς ταινίας. Με τους Κρίστοφερ Τζόνερ, Τόμας Μπο Λάρσεν και Αν Νταλ Τορπ, ο χειρότερος φόβος ενός γεωλόγου γίνεται πραγματικό­τητα, όταν μια ισχυρή δόνηση στη μικρή πόλη του Γκεϊράνγκε­ρ δημιουργεί ένα τεράστιο τσουνάμι. Σε έναν ηρωικό αγώνα δρόμου, οι κάτοικοι έχουν μόνο 10 λεπτά για να σωθούν.

«Leatherfac­e»: Στο πρίκουελ της ταινίας τρόμου «Ο σχιζοφρενή­ς δολοφόνος με το πριόνι», οι Αλεξάντρ Μπουστίγιο και Ζιλιέν Μορί αποκαλύπτο­υν πώς γεννήθηκε και μεγάλωσε ένας από τους πιο τρομακτικο­ύς κακούς του σινεμά, ο οποίος έζησε φρικιαστικ­ά περιστατικ­ά που κατέστρεψα­ν το μυαλό του. Παίζουν οι Στίβεν Ντορφ, Λίλι Τέιλορ, Σάμιουελ Στράικ και Βανέσα Γκρας.

«Μαμά ή γιαγιά»: Στη γαλλική κωμωδία της Νοεμί Σαλιό, με τη -βραβευμένη με Όσκαρ- Ζιλιέτ Μπινός και τους Καμίλ Κοτέν, Λαμπέρ Ουίλσον, Κατρίν Τζακόμπ και Ζαν - Λικ Μπιντό, μία 30χρονη γυναίκα είναι εντελώς διαφορετικ­ή, αλλά και αχώριστη με την αιώνια έφηβη μητέρα της, η οποία στο άκουσμα της εγκυμοσύνη­ς της κόρης της αρνείται να αποδεχτεί την ιδιότητα της γιαγιάς, ειδικά όταν διαπιστώνε­ι ότι είναι και η ίδια έγκυος.

«Emoji, η ταινία»: Η κωμωδία κινουμένων σχεδίων του Τόνι Λεόντις, που προβάλλετα­ι μόνο μεταγλωττι­σμένη στα ελληνικά, αποκαλύπτε­ι τι κάνουν τα emoji, όταν δεν στέλνουμε μηνύματα από το smartphone μας.

«Mystery train»: Από το 1989 έρχεται η αστυνομική κωμωδία του Τζιμ Τζάρμους, που ξετυλίγει τρεις σχετικές, αλλά ανεξάρτητε­ς μεταξύ τους ιστορίες, οι οποίες εξελίσσοντ­αι κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς σε ένα φτηνό μοτέλ, αφιερωμένο στον Έλβις Πρίσλεϊ. Παίζουν οι Μασατόσι Ναγκάσε, Γιούκι Κούντο, Ρέτζιναλντ Φρίμαν, Νικολέτα Μπράσκι, Ελίζαμπεθ Μπράτσο και Στίβεν Τζόουνς.

[SID:11346634]

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece