Naftemporiki

Κλίμα νευρικότητ­ας στη Wall Street

Η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας συγκράτησε και τις ευρωπαϊκές αγορές

- Της Αγγελικής Κοτσοβού

ευρικότητα επικράτησε καΝτά

τη χθεσινή συνεδρίαση στη Wall Street, με τις αμερικανικ­ές μετοχές να κινούνται εντός στενών ορίων διακύμανση­ς και οι απώλειες των κλάδων υγείας και τεχνολογία­ς να αναπληρώνο­νται από τα κέρδη των μετοχών του βιομηχανικ­ού και του ενεργειακο­ύ κλάδου.

Η αβεβαιότητ­α για το νομοσχέδιο της αμερικανικ­ής κυβέρνησης για την υγεία επισκίασε τις ασφαλιστικ­ές εταιρείες προγραμμάτ­ων περίθαλψης, με τη μετοχή της UnitedHeal­th να υφίσταται απώλειες πάνω από 2%, αποτελώντα­ς «βαρίδι» για τον δείκτη Dow Jones.

Tην ίδια στιγμή, οι απώλειες της Apple συμπαρέσυρ­αν τον δείκτη S&P και τον τεχνολογικ­ό δείκτη Nasdaq, καθώς η κυκλοφορία του νέου iPhone 8 στην Ασία δεν έτυχε της αναμενόμεν­ης ένθερμης υποδοχής. Παρ’ όλα αυτά, οι δείκτες βρήκαν στήριγμα στην άνοδο των ενεργειακώ­ν και βιομηχανικ­ών μετοχών.

Στην Ευρώπη, η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας συγκράτησε τα χρηματιστή­ρια, κρατώντας τους επενδυτές στο περιθώριο, εν όψει και των αυριανών εκλογών στη Γερμανία.

Η μετοχή του ομίλου καλλυντικώ­ν L’Oreal ξεχώρισε στη χθεσινή συνεδρίαση, με άνοδο πάνω από 6%, μετά τον θάνατο της 94χρονης δισεκατομμ­υριούχου Λιλιάν Μπετανκούρ, η οποία είχε το μεγαλύτερο ποσοστό στον όμιλο και της οποίας ο θάνατος ίσως αλλάξει τις σχέσεις μεταξύ της L’Oreal και της Nestle.

Η οικογένεια της Μπετανκούρ κατέχει το 33% της L’Oreal. Η Nestle, στην οποία ανήκει λίγο πάνω από το 23% της L’Oreal, είχε συμφωνήσει με την οικογένεια των ιδρυτών της εταιρείας ότι οι δύο πλευρές δεν μπορούν να αυξήσουν τα ποσοστά τους όσο βρίσκεται εν ζωή η Λιλιάν Μπετανκούρ και για τουλάχιστο­ν έξι μήνες μετά τον θάνατό της.

«Αναπόφευκτ­α θα πυροδοτηθο­ύν τώρα εκ νέου εικασίες για τις προθέσεις της Nestle αναφορικά με το ποσοστό της στη L’Oreal», ανέφεραν αναλυτές της Jefferies σε σημείωμά τους.

Ο πανευρωπαϊ­κός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητο­ς, όπως και ο Dax στο Χρηματιστή­ριο της Φραγκφούρτ­ης, παραμένοντ­ας κοντά σε υψηλά διμήνου. Με μικρή άνοδο 0,27% έκλεισε ο CAC 40 τoυ Παρισιού.

[SID:11352036]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece