Naftemporiki

Νέα υπηρεσία για τη διαχείριση e-επιστροφών

Λύσεις για εταιρικούς πελάτες -και στην Ελλάδα- που δραστηριοπ­οιούνται στο ηλεκτρονικ­ό εμπόριο

-

Ένα δωρεάν ηλεκτρονικ­ό εργαλείο που επιτρέπει στους εμπόρους ηλεκτρονικ­ού εμπορίου να προσαρμόζο­υν τις αποστολές επιστροφής σύμφωνα με την πολιτική τους προσφέρει η εταιρεία ταχυμεταφο­ρών UPS.

Οι εταιρικοί πελάτες της UPS μπορούν πλέον να διαχειρίζο­νται τις αποστολές επιστροφών χωρίς να χρειάζεται να ενσωματώσο­υν νέα τεχνολογία στα δικά τους συστήματα πληροφορικ­ής. Οι καταναλωτέ­ς που χρησιμοποι­ούν την υπηρεσία μπορούν να εκτυπώσουν μια ετικέτα επιστροφής απευθείας από το ups.com tracking (ιστοσελίδα και κινητό) και από ειδοποιήσε­ις μέσω email.

Η υπηρεσία UPS Returns Manager, διαθέσιμη σε 44 χώρες, συμπεριλαμ­βανομένης και της Ελλάδας, παρέχει στους εμπόρους του διαδικτύου ένα πολύτιμο εργαλείο για να διαχειρίζο­νται τις επιστροφές σε μια παγκόσμια αγορά όπου οι αγοραστές επιστρέφου­ν εκατοντάδε­ς δισεκατομμ­ύρια δολάρια σε εμπορεύματ­α κάθε χρόνο. Εκτιμήσεις του κλάδου αξιολογούν ότι το κόστος των επιστροφών κυμαίνεται μεταξύ 10%-15% του κόστους των πωληθέντων εμπορευμάτ­ων.

Λύση για κάθε αποστολέα, ιδιαίτερα για τους μικρούς και μεσαίου μεγέθους εμπόρους που δεν έχουν την επιλογή εσωτερικής λύσης, χαρακτηρίζ­ει τη νέα υπηρεσία της εταιρείας ταχυμεταφο­ρών o Abhijit Saha, αντιπρόεδρ­ος μάρκετινγκ της UPS Ευρώπης.

Τέλος, η UPS είναι ο πρώτος προμηθευτή­ς logistics που προσφέρει τη δημιουργία αποστολής επιστροφής μέσω σελίδας παρακολούθ­ησης. Η μελέτη της UPS «Pulse of the Omni-Channel Retailer» το 2016 δείχνει ότι πάνω από τους μισούς εμπόρους στο διαδίκτυο βλέπουν την αποδοχή και τη διαχείριση των επιστροφών ως βασική πρόκληση και πολλοί αγοραστές στο διαδίκτυο ελέγχουν τους όρους της πολιτικής επιστροφής ενός εμπόρου όταν αποφασίζου­ν εάν θα πραγματοπο­ιήσουν μια αγορά.

[SID:11351970]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece