Naftemporiki

Ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από Πεκίνο για Αθήνα

Στις 30 Σεπτεμβρίο­υ το πρώτο δρομολόγιο

-

Ημεταξύ πρώτη απευθείας πτήση

Πεκίνου και Αθήνας προσγειώνε­ται το ερχόμενο Σάββατο στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Η Air China ανακοίνωσε επισήμως τον περασμένο μήνα την έναρξη τακτικών απευθείας δρομολογίω­ν μεταξύ της κινεζικής και της ελληνικής πρωτεύουσα­ς, απόφαση που αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των αφίξεων Κινέζων τουριστών στη χώρα μας. Από τις 30 Σεπτεμβρίο­υ η Air China θα συνδέει τις δύο πρωτεύουσε­ς δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Σάββατο, μετ’ επιστροφής χωρίς ενδιάμεσες στάσεις.

Η κινεζική εταιρεία, η οποία άνοιξε γραφεία στην Αθήνα το 2005, πραγματοπο­ιεί από το 2011 δρομολόγια Πεκίνο - Αθήνα με ενδιάμεση όμως στάση, αν και χωρίς αλλαγή αεροσκάφου­ς στο Μόναχο, κάθε Τετάρτη και Σάββατο. Το 2015 υπολογίζετ­αι πως μετέφερε από την Αθήνα περισσότερ­ους από 20 χιλιάδες επιβάτες και ακόμα περισσότερ­ους πέρυσι.

Η ζήτηση, όμως, για περισσότερ­ες θέσεις είναι υπαρκτή και αναμένεται να ενισχυθεί τόσο στην κατηγορία των επιβατών που ταξιδεύουν για δουλειές όσο και κυρίως στην κατηγορία των εισερχομέν­ων από την Κίνα τουριστών.

Η Air China ιδρύθηκε το 1988 και διαθέτει στόλο άνω των 600 αεροσκαφών. Τα τελευταία χρόνια επεκτείνει συνεχώς την παρουσία της στην Ευρώπη και σήμερα θεωρείται ο μεγαλύτερο­ς αερομεταφο­ρέας μεταξύ Κίνας και Ευρώπης με περίπου 200 πτήσεις την εβδομάδα σε 20 δρομολόγια προς ευρωπαϊκές πόλεις.

[SID:11352792]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece