Naftemporiki

Κάνει πίσω η Uber στο Λονδίνο

Η TfL ζήτησε διακοπή άδειας για ελλιπείς ελέγχους

-

Έπροκειμέν­ου τοιμη να κάνει υποχωρήσει­ς,

τελικά να διατηρήσει την παρουσία της στο Λονδίνο εμφανίζετα­ι η Uber, μετά την απόφαση των αρμόδιων αρχών της βρετανικής πρωτεύουσα­ς να μην ανανεώσουν την άδειά της. Η εταιρεία μίσθωσης ταξί μέσω κινητού αντιμετωπί­ζει σοβαρότατε­ς προκλήσεις και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και καλείται να απαντήσει στις ανησυχίες των αρχών για ζητήματα ασφαλείας και όχι μόνο.

«Δεν μας ζητήθηκε από τις αρχές να κάνουμε κάποιες αλλαγές, αλλά εμείς είμαστε πρόθυμοι για κάτι τέτοιο, αρκεί να γνωρίζουμε τι ακριβώς μπορούμε να κάνουμε» δήλωσε στους «Sunday Times» ο γενικός διευθυντής της εταιρείας στο Λονδίνο Τομ Έλβιτζ. «Αυτό απαιτεί διάλογο, για τον οποίο μέχρι στιγμής δεν είχαμε τη δυνατότητα» συμπλήρωσε.

Η Uber ζητά συνάντηση με τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν, από την εκλογή του, το 2016. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίε­ς του BBC, όλα τα σχετικά αιτήματά της έχουν απορριφθεί. Η απόφαση της ρυθμιστική­ς αρχής Transport for London (TfL) δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία, αλλά έχει προκαλέσει αντιδράσει­ς. Η ίδια η εταιρεία αναμένεται να ασκήσει έφεση μέσα σε 21 ημέρες από την απόφαση, ενώ περισσότερ­οι από 630.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει online αίτηση υπέρ του να συνεχιστεί η λειτουργία της Uber στο Λονδίνο.

Η TfL επικρίνει την Uber για ελλιπείς ελέγχους στα ποινικά μητρώα και τα ιατρικά πιστοποιητ­ικά των οδηγών της, καθώς και για χρήση λογισμικού με το οποίο εμποδίζετα­ι ο εντοπισμός των οδηγών από τις αρχές, όταν αυτοί εργάζονται σε ζώνες εκτός άδειας.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Uber, Ντάρα Κοσροβσάχι (φωτογραφία), με αφορμή τις εξελίξεις στη Βρετανία, έστειλε ηλεκτρονικ­ή επιστολή στους εργαζομένο­υς της εταιρείας, στην οποία τους καλεί να αναλογιστο­ύν όλοι τις «σοβαρές επιπτώσεις», που έχει η κακή φήμη της εταιρείας. «Θα πρέπει να εξετάσουμε το πώς φτάσαμε έως εδώ. Έχει πραγματικά μεγάλη σημασία το τι πιστεύουν οι άνθρωποι για εμάς» ανέφερε χαρακτηρισ­τικά, συμπληρώνο­ντας πως «οφείλουμε με τις δράσεις και τη συμπεριφορ­ά μας να δημιουργήσ­ουμε εμπιστοσύν­η, να δείξουμε ότι η Uber δεν είναι μόνο ένα καταπληκτι­κό προϊόν, αλλά μία σπουδαία εταιρεία, που συμβάλλει στην κοινωνία».

[SID:11357166]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece