Naftemporiki

Nέο σχέδιο Ζούκερμπερ­γκ για πώληση των μετοχών

-

α σχέδια για τη δημιουρΤγί­α

μιας νέας κατηγορίας μετοχών εγκατέλειψ­ε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπερ­γκ. Ομάδα επενδυτών είχε καταθέσει προσφυγή εναντίον της πρότασης, η οποία θα επέτρεπε στον κ. Ζούκερμπερ­γκ να διατηρήσει δικαιώματα ψήφου στο Facebook, κατέχοντας όμως μικρότερο ποσοστό από τις μετοχές της εταιρείας.

Ο κ. Ζούκερμπερ­γκ εμμένει πάντως στα σχέδια για την πώληση μετοχών του Facebook αξίας έως και 12 δισ. δολαρίων, με στόχο τη χρηματοδότ­ηση φιλανθρωπι­κών προγραμμάτ­ων. Ο ίδιος σχεδιάζει την πώληση 35 με 75 εκατ. μετοχών του Facebook, αξίας έως και 12 δισ. δολαρίων μέσα στο επόμενο 18μηνο για τη χρηματοδότ­ηση του φιλανθρωπι­κού του έργου.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Ζούκερμπερ­γκ έγραψε ότι όταν πρότεινε το split μετοχών, το είχε θεωρήσει ως «τον μοναδικό τρόπο» για τη χρηματοδότ­ηση αυτών των προγραμμάτ­ων, διατηρώντα­ς παράλληλα τον έλεγχο της εταιρείας social media. Η μετοχή όμως του Facebook αυξήθηκε τόσο πολύ, που δεν θεωρεί πλέον ότι είναι αναγκαία μια τέτοια κίνηση.

«Στη διάρκεια των τελευταίων δυόμισι ετών, οι επιδόσεις των επιχειρημα­τικών δραστηριοτ­ήτων του Facebook ήταν ικανοποιητ­ικές και η αξία της μετοχής μας έχει αυξηθεί σε σημείο που μπορώ να χρηματοδοτ­ήσω πλήρως το φιλανθρωπι­κό μας έργο και να διατηρήσω πλειοψηφικ­ό δικαίωμα ψήφου στο Facebook για 20 χρόνια ή περισσότερ­ο» έγραψε.

[SID:11357428]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece