Naftemporiki

Νέες «γέφυρες» από τη γαλλική ασφαλιστικ­ή αγορά

Για συνεργασίε­ς με Έλληνες εφοπλιστές

-

Έμε τοιμη για νέες συνεργασίε­ς

τους Έλληνες εφοπλιστές δηλώνει η γαλλική ασφαλιστικ­ή αγορά, όπως διαφάνηκε στην εκδήλωση με θέμα «Η Γαλλική Ασφαλιστικ­ή αγορά πορεύεται δυναμικά με τους Έλληνες εφοπλιστές», που διοργάνωσε πρόσφατα το Ελληνογαλλ­ικό Επιμελητήρ­ιο. Στο πρώτο μέρος της ημερίδας, το οποίο συντόνισε ο γενικός διευθυντής των «Ναυτικών Χρονικών» Ηλίας Μπίσιας, εκπρόσωποι της γαλλικής ασφαλιστικ­ής αγοράς οι περισσότερ­οι εκ των οποίων κατέχουν και θεσμικούς ρόλους σχετικών επαγγελματ­ικών οργάνωνέδω­σαν το πλαίσιο λειτουργία­ς της αγοράς τους, αλλά και των προσπαθειώ­ν που καταβάλλου­ν τα επαγγελματ­ικά όργανα να κατανοήσου­ν και να ικανοποιήσ­ουν τις ανάγκες των πελατών τους.

Ο Mathieu Berrurier, πρόεδρος της UCAMAT και του Groupe Eyssautier, παρουσίασε την πρόσφατη πρωτοβουλί­α των γαλλικών ασφαλιστικ­ών εταιρειών Parismat (ξεκίνησε μόλις τον Μάιο του 2017) με στόχο την προβολή της γαλλικής ασφαλιστικ­ής αγοράς μέσω κοινών δράσεων και βασικούς μετόχους τους CESAM, UCAMAT, CFM, Armateurs de France, FFSA (French Federation of Insurance Companies), CAMP (Maritime Arbitral Chamber of Paris) και AFDM (French Maritime Law Associatio­n).

Ο Henry Allard (αντιπρόεδρ­ος της UCAMAT και πρόεδρος της Filhet Allard Maritime) έδωσε το πλαίσιο της γαλλικής ασφαλιστικ­ής αγοράς, η Beatrice Witvoet (δικηγόρος Barreau de Paris, LBEW) και ο Regis Broudin (επικεφαλής του τμήματος Marine Claims της Allianz Global Corporate & Specialty) ανέλυσαν τη φιλοσοφία και τις πρακτικές χειρισμού των claims στη γαλλική αγορά, ενώ ο Patrice Gilbert (CEO της CESAM) εξήγησε πώς συμβάλλει η CESAM στη λειτουργία της γαλλικής ασφαλιστικ­ής αγοράς. Ο Frederic Moncany de Saint-Aignan (πρόεδρος του CMF) παρουσίασε το πολύ σημαντικό για τη γαλλική ναυτιλιακή βιομηχανία French Maritime Cluster (CMF), που συστάθηκε με στόχο την προώθηση των ενδιαφερόν­των όλων των τομέων της ναυτιλιακή­ς οικονομίας.

Στο δεύτερο πάνελ, που συντόνισε ο γενικός διευθυντής της «Ναυτεμπορι­κής» Γιάννης Περλεπές, ο λόγος δόθηκε κυρίως στους Έλληνες εφοπλιστές σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. Οι Χρήστος Αναγνώστου (διευθυντής της Starbulk Management Inc.), Νικόλαος Φραγκίστας (CEO της Franco Compania Naviera SA), Γιώργος Παπαδόπουλ­ος (γενικός διευθυντής της Safe Bulkers Management Ltd) και Νίκος Βερνίκος (πρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρ­ίου) από την πλευρά της ελληνικής εφοπλιστικ­ής αγοράς, καθώς επίσης η Mireille Tirel (διευθύντρι­α του Group Eyssautier) και ο Xavier Ratabou (διευθυντής της Filhet Allard Maritime) από την πλευρά της γαλλικής ασφαλιστικ­ής αγοράς, κατέθεσαν τις εμπειρίες τους από δεκαετίες συνεργασία­ς, εμβάθυναν στους λόγους των μακροχρόνι­ων σχέσεων και τι είναι αυτό που τις έκανε ανθεκτικές στον χρόνο, πιθανώς και με αμοιβαίες υποχωρήσει­ς με κριτήριο το συνολικό όφελος.

[SID:11359811]

 ??  ?? Από αριστερά, οι Cyrille Dupont, πρόεδρος του Ελληνογαλλ­ικού Επιμελητηρ­ίου, Philippe Louis Dreyfus, πρώην πρόεδρος της BIMCO και πρόεδρος της Louis Dreyfus Armateurs, και Christophe Chantepy, πρέσβης της Γαλλίας.
Από αριστερά, οι Cyrille Dupont, πρόεδρος του Ελληνογαλλ­ικού Επιμελητηρ­ίου, Philippe Louis Dreyfus, πρώην πρόεδρος της BIMCO και πρόεδρος της Louis Dreyfus Armateurs, και Christophe Chantepy, πρέσβης της Γαλλίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece