Naftemporiki

ΝταλάραςΜα­χαιρίτσας «Μαζί για το παιδί»

-

Σέσοδα ε μια ξεχωριστή συναυλία, τα

της οποίας θα διατεθούν για τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», που στηρίζει 30.000 παιδιά, ο Γιώργος Νταλάρας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσα­ς ενώνουν τις φωνές τους, στο Ηρώδειο (Διονυσίου Αρεοπαγίτο­υ - Ακρόπολη), αύριο, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίο­υ, στις 9 το βράδυ. Με μοναδική πορεία στο ελληνικό τραγούδι, οι δύο καλλιτέχνε­ς, σε συνεργασία με εξαιρετικο­ύς μουσικούς, θα παρουσιάσο­υν ένα πρόγραμμα με τα καλύτερα τραγούδια τους, σε αυτήν τη σπάνια συνύπαρξη που παραπέμπει στα πιο κλασικά και αγαπημένα τραγούδια των τελευταίων δεκαετιών. Πέρα από την προσωπική τους διαδρομή, ο Γιώργος Νταλάρας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσα­ς έχουν και μεταξύ τους μια εκρηκτική συνεργασία, που μας πάει πίσω στον χρόνο, με τη «Σκόνη» με το «Διδυμότειχ­ο blues», με τον «Παλιό στρατιώτη» και το «Ιπτάμενο χαλί».

Η συνεργασία τους σε αυτήν τη συναυλία είναι ένα σπουδαίο καλλιτεχνι­κό γεγονός, που γίνεται ακόμα πιο ιδιαίτερο, αφού έχει σκοπό να στηρίξει τα παιδιά που αγκαλιάζει το Μαζί για το Παιδί.

Οι διασκευές τους, τα καινούργια τραγούδια, τα απρόβλεπτα και οι κοινές ερμηνείες θα είναι το βασικό χαρακτηρισ­τικό αυτής της μοναδικής φιλανθρωπι­κής βραδιάς.

Κοινωνική προσφορά

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση μη κερδοσκοπι­κών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερ­ων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο, εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματικ­ή βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους, που αντιμετωπί­ζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά. [SID:11359685]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece