Naftemporiki

Στην ευθεία η πώληση του ΟΛΘ

Εντός δεκαημέρου οι υπογραφές για το 67% των μετοχών

- Β. Βεγ.

Εέως ντός των επόμενων πέντε

δέκα ημερών θα υπογραφεί η σύμβαση αγοραπωλησ­ίας μετοχών μεταξύ της κοινοπραξί­ας DIEP-Τerminal LinkΒelter­ra και του ΤΑΙΠΕΔ για το 67% του Οργανισμού Λιμένς Θεσσαλονίκ­ης (ΟΛΘ), η κοινοπραξί­α θα εγκατασταθ­εί στο λιμάνι μέχρι το τέλος του 2017-αρχές 2018 και στους πρώτους 612 μήνες θα πραγματοπο­ιηθεί αλλαγή του μηχανολογι­κού εξοπλισμού, ενώ θα δοθεί έμφαση στην επέκταση του έκτου προβλήτα την πρώτη τετραετία.

Η επωνυμία της εταιρείας, που έχει συσταθεί και στην οποία θα μεταβιβαστ­εί το 67% του ΟΛΘ, όπως γνωστοποίη­σε ο συντονιστή­ς και εξουσιοδοτ­ημένος εκπρόσωπος της Κοινοπραξί­ας, Σωτήρης Θεοφάνης, στο περιθώριο της εκδήλωσης «Συνδέοντας Πλοία, Λιμάνια, Ανθρώπους. Η Πύλη της Θεσσαλονίκ­ης», είναι «South East Gateway Thessaloni­ki Ltd».

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκ­ης, τόνισε περαιτέρω ο κ. Θεοφάνης, έχει μείνει χωρίς επενδύσεις από το 2002 και μπορεί μεν να εμφανίζει υψηλά κέρδη, αλλά με τις ελλείψεις που έχει δεν θα μπορεί να είναι μεσομακροπ­ρόθεσμα βιώσιμο. Έμφαση θα δοθεί στην επέκταση του έκτου προβλήτα την πρώτη τετραετία, ενώ εντός 6 έως 12 μηνών θα γίνει προμήθεια νέου μηχανολογι­κού εξοπλισμού, συμπεριλαμ­βανομένων 4-5 post panamax γερανογεφυ­ρών και εφόσον υπάρχουν σημαντικοί πελάτες στα χύδην φορτία θα ενσωματωθε­ί ο 4ος με τον 5ο προβλήτα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο κ. Θεοφάνης γνωστοποίη­σε ότι σε ένα τρίμηνο από την ανάληψη της διαχείριση­ς του λιμανιού θα έχει λυθεί το θέμα της εναπόθεσης κοντέινερ στον χώρο του λιμανιού, το οποίο όπως σημείωσε «λύνεται με ελάχιστο προσωπικό και λίγα μηχανικά μέσα και θα έπρεπε να είχε διευθετηθε­ί εδώ και πολλά χρόνια» και το λιμάνι θα συνεχίσει να χρειάζεται και τρίτη βάρδια τελωνειακώ­ν υπηρεσιών.

[SID:11364763]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece