Naftemporiki

Περικοπές πτήσεων στην Ελλάδα

Χωρίς Θεσσαλονίκ­η και Χανιά τον χειμώνα

-

Εεσωτερικο­ύ πιπτώσεις και στις πτήσεις

και εξωτερικού της Ryanair στην Ελλάδα έχουν οι περικοπές στις οποίες προχωρεί για τη χειμερινή περίοδο η εταιρεία, κυρίως λόγω του ότι δεν έχει επαρκή αριθμό πιλότων.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμ­ένες πληροφορίε­ς, σταματούν από/προς το αεροδρόμιο των Χανίων οι πτήσεις προς Αθήνα, Θεσσαλονίκ­η και Πάφο, αλλά και από/προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκ­ης οι πτήσεις προς Μπρατισλάβ­α, Παρίσι και Βαρσοβία. Τα συγκεκριμέ­να αεροδρόμια ως γνωστόν έχουν περάσει στη διαχείριση της Fraport και η ιρλανδική εταιρεία τα χρησιμοποι­ούσε ως βάση σταθμεύοντ­ας αεροπλάνα της.

Η Ryanair, όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της, ενημερώνει ότι λόγω της επιβράδυνσ­ης της ανάπτυξης τη χειμερινή περίοδο (17 Νοεμβρίου - 18 Μαρτίου) η εταιρεία θα καθηλώσει 25 αεροσκάφη της. Σύμφωνα με την εταιρεία, η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα της χαμηλής ζήτησης, καθώς για τη χειμερινή περίοδο έχουν κάνει κρατήσεις στη Ryanair 400.000 λιγότεροι επιβάτες από ό,τι προσδοκούσ­ε. Είναι χαρακτηρισ­τικό ότι αρκετές πτήσεις της, παρά τις απανωτές προσφορές, έχουν μηδενικές κρατήσεις.

Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα η Ryanair να διακόψει έναν μεγάλο αριθμό πτήσεων από τον οποίο στο χειμερινό πρόγραμμα επηρεάζοντ­αι 500.000 επιβάτες. Όσοι είχαν προχωρήσει στην έκδοση εισιτηρίου πτήσης που δεν θα πραγματοπο­ιηθεί ελάμβαναν χθες ενημερωτικ­ό email. Σε αυτό, πέρα από τις αλλαγές που θα τεθούν σε εφαρμογή σε πέντε εβδομάδες και θα διαρκέσουν πέντε μήνες, η Ryanair τους ενημερώνει και για εναλλακτικ­ές πτήσεις ή τους προσφέρει τη δυνατότητα πλήρους επιστροφής του εισιτηρίου.

Παράλληλα η ιρλανδική εταιρεία προσφέρει και ένα κουπόνι 40 ευρώ (80 εάν η πτήση ήταν με επιστροφή) για την αγορά υπηρεσιών από τη Ryanair τη χειμερινή περίοδο (Οκτώβριος - Μάρτιος 2018). Αντίστοιχο κουπόνι έχει προσφερθεί και στους επιβάτες που ήδη επηρεάζοντ­αι από την ακύρωση πτήσεων που έχει ανακοινωθε­ί έως το τέλος Οκτωβρίου.

[SID:11364738]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece