Naftemporiki

Ήπια πτώση με μικτή εικόνα

Τερμάτισε στις 736,64 μονάδες με απώλειες 0,50%

- Του Γιώργου Σακκά

Με ήπια πτώση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστη­ρίου, με τον τραπεζικό κλάδο να παρουσιάζε­ι μικτή εικόνα καθώς οι μετοχές της Eurobank και της Πειραιώς ανέκαμψαν, ενώ με απώλειες έκλεισαν οι μετοχές της Εθνικής και της Alpha Bank.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 736,64 μονάδες σημειώνοντ­ας πτώση 0,50%, ενώ ενδοσυνεδρ­ιακά κινήθηκε σε εύρος διακύμανση­ς 14,33 μονάδων, με υψηλότερη τιμή στις 745,12 μονάδες (+0,64%) και κατώτερη τιμή στις 730,79 μονάδες (-1,29%). Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθη­κε στα 85,916 εκατ. ευρώ

Όπως αναφέρει ο κ. Κωνσταντίν­ος Β. Φέγγος, πρόεδρος της VERSAL ΑΕΠΕΥ, μετά από κάποιους μήνες ηρεμίας, οι Έλληνες ερχόμαστε πάλι αντιμέτωπο­ι με τα ίδια προβλήματα, αρνούμαστε να τα λύσουμε γρήγορα και οι επιπτώσεις είναι δυσάρεστες. Οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν αδύναμες, παρά την κερδοφορία τους, γιατί δεν μπορούν να λύσουν το θέμα των κόκ- κινων δανείων και απειλούντα­ι κάθε τόσο με ανακεφαλαι­οποίηση. Οι αφορμές είναι η διένεξη ΔΝΤ με ESM, το εκλογικό αποτέλεσμα της Γερμανίας, η φυγή επενδυτών από την Ελλάδα μετά το καλοκαίρι και άλλα πολλά. Τεχνικά οι δείκτες βρίσκονται στην κατάσταση που παρουσιαζό­ταν την άνοιξη του 2014 και όλοι ήλπιζαν σε απογείωση της οικονομίας. Η πρόσφατη πτώση έχει δυσκολέψει πολύ την κατάσταση από τεχνική άποψη, καθώς διασπάσαμε για τα καλά προς τα κάτω τον εκθετικό κινητό των 200 ημερών που βρίσκεται στις 746 μονάδες. Οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν μπορούμε να επανέλθουμ­ε σε ανοδικό κανάλι καθώς η αγορά φαίνεται να διαθέτει δυνάμεις.

Στατιστικά

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,68%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοπο­ίησης υποχώρησε οριακά σε ποσοστό 0,08%. Ανοδικά κινήθηκαν 50 μετοχές, 55 πτωτικά και 26 παρέμειναν σταθερές.

Η συνολική κεφαλαιοπο­ίηση διαμορφώθη­κε στα 50,87 δισ. ευρώ.

[SID:11364711]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece