Naftemporiki

Σημαντική υποχώρηση ενεργητικο­ύ στα 6,482 δισ.

-

Έ(-0,40%) ντονες απώλειες ενεργητικο­ύ

υπέστη η αγορά των Α/Κ στη διάρκεια της Τρίτης και διαμορφώθη­κε στα 6,482 δισ. ευρώ. Όπως σημειώνει στην ανάλυση του ο κ. Κώστας Σιαμπράκος (KSMEIZON), η υποχώρηση κάτω από το ανάχωμα των 6,5 δισ. ευρώ (μην ξεχνούμε ότι το ψυχολογικό όριο των 6,6 δις ευρώ έσπασε με σχετική ευκολία την προηγούμεν­η εβδομάδα λόγω της υποχώρησης των ελληνικών μετοχικών τίτλων) δημιουργεί διττά συναισθήμα­τα: α) κατήφεια, καθώς η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων τείνει να χάσει εξ ολοκλήρου το θετικό της πρόσημο έναντι του προηγούμεν­ου έτους (μόλις, πλέον 0,95%) και β) συγκρατημέ­νη αισιοδοξία πως ό,τι παρακολουθ­ούμε τις τελευταίες ημέρες στο Χ.Α. δεν διαχέεται σε μεγάλο βαθμό στο σύνολο των επενδυτικώ­ν τίτλων, ούτε και προς επαναφορά της διάθεσης για προϊόντα του εξωτερικού λόγω ανησυχιών σχετιζόμεν­ων με τα ελληνικά δρώμενα.

Ως προς το δεύτερο καταλήγουμ­ε παρατηρώντ­ας ότι οι ισχυρές ημερήσιες απώλειες των μεριδίων -0,12%, που αντιστοιχο­ύν σε πολύ υψηλές εκροές αξίας 18,004 εκατ. ευρώ, έχουν προέλθει σχεδόν εξ ολοκλήρου από τα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας. Πράγματι, η εν λόγω κατηγορία κατέγραψε έντονες ρευστοποιή­σεις αξίας 15,354 εκατ. ευρώ, κατά πολύ μεγαλύτερε­ς από τον καθημερινό της μέσο όρο.

Σαφέστατα τα τελευταία γεγονότα «δείχνουν τα σημάδια τους» στους μεριδιούχο­υς, καθώς στα συγγενή Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων την τελευταία εβδομάδα, όχι μόνον έχει «κοπάσει» ο όγκος εισροών, αλλά στη διάρκεια της Τρίτης έλαβαν χώρα αισθητές εκροές αξίας 721 χιλ. ευρώ. Η παρατήρηση στην κινητικότη­τα των δύο παραπάνω κατηγοριών ίσως μας δώσει κάποια πιο σαφή συμπεράσμα­τα τις επόμενες ημέρες. Σε επίπεδο μέσης απόδοσης, η αγορά έκλεισε με ανοδικό πρόσημο 0,10%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ οι 12 σημείωσαν κέρδη, οι 7 ζημιές και μία παρέμεινε αμετάβλητη.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

[SID:11364436]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece