Naftemporiki

Νέα πυρά Μητσοτάκη προς Μαξίμου

-

ΝΜαξίμου έα πυρά προς το Μέγαρο

για τη στήριξη που παρέσχε στη Βουλή στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή εξαπέλυσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο της απόρριψης της πρότασης της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης για την συγκρότηση Εξεταστική­ς για την υπόθεση του Noor 1.

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε χθες με τους τομεάρχες του κόμματος ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά καταλόγισε αδυναμία στον πρωθυπουργ­ό να απομακρύνε­ι τους δύο υπουργούς που βάλλονται από την αντιπολίτε­υση.

«Ο πρωθυπουργ­ός όταν δεν μπορεί να κρυφτεί άλλο, υποκύπτει στον κ. Καμμένο και τα σκάνδαλά του, και στον κ. Κουρουμπλή» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και καταλόγισε σε οξύτατο ύφος στον πρωθυπουργ­ό και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι «πάνε σφιχταγκαλ­ιασμένοι στον “βυθό” της πολιτικής με μικρά διαλείμματ­α από συνομιλίες με ισοβίτες εμπόρους ναρκωτικών, ενώ ο κ. Κουρουμπλή­ς παραμένει στον αφρό και στην καρέκλα του».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε, όμως, την κυβέρνηση ότι δείχνει και εξοργιστικ­ή θρασύτητα με τους πανηγυρισμ­ούς της για την οικονομία και την έξοδο από την επιτήρηση. «Η λεγόμενη καθαρή έξοδος από το μνημόνιο είναι οφθαλμαπάτ­η» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποκρύπτει το γεγονός πως έχει δεσμεύσει τη χώρα με πρόσθετα μέτρα για μετά το 2018.

«Η κυβέρνηση ξέρει ότι όσα λέει δεν πείθουν κανέναν και αυτό εξηγεί την επιθετικότ­ητα και τον αυταρχικό καθεστωτισ­μό. Η πλειοψηφία των πολιτών γνωρίζει ότι θα έρθουν νέα μέτρα με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» σημείωσε. Στην κριτική του κ. Μητσοτάκη απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντ­ας τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι κατέφυγε στη λύση του μονολόγου «μετά την εξαιρετική παρουσία του στη Βουλή, όπου δεν προσήλθε να ψηφίσει την πρότασή του για την Εξεταστική».

[SID:11364940]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece