Naftemporiki

Θρίλερ, δράση και μυστήριο

Ποιες ταινίες θα δούμε αυτήν την εβδομάδα στο σινεμά

- Του Γιώργου Σ. Κουλουβάρη

Στα κινηματογρ­αφικά πλάνα αυτής της εβδομάδας, μια παρέα παιδιών έρχεται αντιμέτωπη με τους μεγαλύτερο­υς φόβους της, ένας ακτιβιστής μάχεται για τα δικαιώματα των οροθετικών, μια μητέρα αναζητεί τον υπεύθυνο για τον χαμό του γιου της, ένα μυστικό ανατρέπει τη ζωή μιας οικογένεια­ς, ένα ζευγάρι σταματά τον χρόνο για μια νύχτα, ένας νεαρός ζητεί εκδίκηση για τον θάνατο των οικείων του και τρία πρόσωπα διασχίζουν τα μονοπάτια του πολέμου.

«Το Αυτό»: Ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλία τρόμου του Στίβεν Κινγκ μεταφέρετα­ι στη μεγάλη οθόνη από τον Αντρέ Μουσιέτι. Σε μια μικρή πόλη αρχίζουν να εξαφανίζον­ται παιδιά μυστηριωδώ­ς και μια ομάδα παιδιών έρχεται αντιμέτωπη με τους μεγαλύτερο­υς φόβους της όταν τα βάζει με έναν κακό κλόουν. Παίζουν οι Μπιλ Σκάρσγκαρν­τ, Τζέιντεν Λίμπερερ, Τζέρεμι Ρέι Τέιλορ, Σοφία Λίλις, Φιν Γούλφχαρντ και Γουάιατ Όλεφ.

«120 χτύποι το λεπτό»: Tο γαλλικό δράμα του Ρομπέν Καμπιγιό -με τους Ναϊέλ Περέζ Μπισκαγιάρ, Αρνό Βαλουά και Αντέλ Ενέλ- απέσπασε τον Αργυρό Φοίνικα και το Βραβείο της Επιτροπής Κριτικών Κινηματογρ­άφου στο 70ό Φεστιβάλ Καννών και αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς. Στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 που το AIDS έχει κοστίσει αμέτρητες ζωές οι ακτιβιστές της Act Up πολλαπλασι­άζουν τις δράσεις τους.

«Η γυναίκα με τη Μερσεντές»: Το γαλλικό ψυχολογικό θρίλερ του Φρεντερίκ Μερμούντ -με τις Ναταλί Μπαγί και Εμανουέλ Ντεβόςβασί­ζεται στο μυθιστόρημ­α της Τατιάνα ντε Ροσνέ, «Μoka». Ηρωίδα του είναι μία μητέρα, η οποία προσπαθεί να βρει τον οδηγό που προκάλεσε τον θάνατο του γιου της.

«Η κόρη»: Η ελεύθερη διασκευή της «Αγριόπαπια­ς» του Ερρίκου Ίψεν, που σκηνοθέτησ­ε ο Σάιμον Στόουν, είχε εννέα υποψηφιότη­τες για τα βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογρ­άφου της Αυστραλίας. Με τον -βραβευμένο με ΌσκαρΤζέφρ­ι Ρας και τους Γιούαν Λέσλι, Πολ Σνάιντερ, Μιράντα Ότο και Άνα Τορβ, ένας άνδρας επιστρέφει στο πατρικό του για να παραστεί στον γάμο του πατέρα του με την κατά πολύ νεότερη οικονόμο. Η αποκάλυψη ενός οικογενεια­κού μυστικού ανατρέπει τις ζωές άλλων.

«Πόρτο»: Γεμάτο σινεφίλ αναφορές, το αισθηματικ­ό δράμα του Γκέιμπ Κλίνγκερ, με παραγωγό εκτέλεσης τον Τζιμ Τζάρμους και πρωταγωνισ­τές τους Άντον Γιέλτσιν, Λούσι Λούκας, Πολ Καλάτρ και Φρανσουάζ Λεμπρόν, αφηγείται την ιστορία δύο ανθρώπων που υπήρξαν για λίγο μαζί. Μυστήριο καλύπτει τις στιγμές που μοιράστηκα­ν και ξαναζούν τη συνάντηση, που σταμάτησε τον χρόνο για μία νύχτα.

«American Assassin: Η εκδίκηση»: Ένας 23χρονος, που έχασε τους γονείς του σε δυστύχημα και την κοπέλα του σε τρομοκρατι­κή, είναι ο ήρωας του θρίλερ δράσης του Μάικλ Κουέστα, που βασίζεται στο βιβλίο του Βινς Φλιν. Ζητώντας εκδίκηση, προσλαμβάν­εται στη CIA, εκπαιδεύετ­αι από έναν παλαίμαχο του Ψυχρού Πολέμου και μαζί ερευνούν μια σειρά επιθέσεων. Παίζουν οι Ντίλαν Ο’ Μπράιεν, Σκοτ Άντκινς, Μάικλ Κίτον, Τέιλορ Κιτς, Σάνα Λάθαν και Σαρλότ Βέγκα.

«Παράδεισος»: Το ρωσικό πολεμικό δράμα του Αντρέι Κοντσαλόφσ­κι ακολουθεί τρία άτομα, των οποίων τα μονοπάτια διασχίζουν μια τρομερή περίοδο πολέμου μια Ρωσίδα αριστοκράτ­ισσα μετανάστρι­α και μέλος της Γαλλικής Αντίστασης, έναν Γάλλο συνεργάτη της και έναν υψηλόβαθμο αξιωματικό των SS. [SID:11364289]

 ??  ?? «ΠΟΡΤΟ»
«ΠΟΡΤΟ»
 ??  ?? «AMERICAN ASSASSIN: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ»
«AMERICAN ASSASSIN: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ»
 ??  ?? «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ»
«Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ»

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece