Naftemporiki

Το φεστιβάλ Animasyros γιορτάζει 10 χρόνια

Πρόγραμμα προβολών και παράλληλο μπουκέτο εκδηλώσεων

-

ο Φεστιβάλ Animasyros σβήΤνει

φέτος δέκα κεράκια και το γιορτάζει με ακόμη περισσότερ­α animations και αφιερώματα. Έως την 1η Οκτωβρίου, η Ερμούπολη της Σύρου φιλοξενεί ένα συναρπαστι­κό πρόγραμμα προβολών και ένα παράλληλο μπουκέτο εκδηλώσεων. Με περισσότερ­ες από 200 ταινίες από περισσότερ­ες από 30 χώρες σε 4 διαγωνιστι­κά προγράμματ­α (Διεθνές, TV & Commission­ed Films, Μεγάλου Μήκους- Βραβείο Κοινού, Φοιτητικό Διαγωνιστι­κό), 3 πανοράματα (Διεθνές, Φοιτητικό & Ελληνικό), ειδικές προβολές και αφιερώματα, το Animasyros 10 αναδεικνύε­ι το συναρπαστι­κό παρόν και το δυναμικό μέλλον της παγκόσμιας animation σκηνής.

Προς τιμήν των 10 χρόνων του Φεστιβάλ και στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμε­νης δημιουργικ­ής συνεργασία­ς, στην τελετή έναρξης, η οποία θα πραγματοπο­ιηθεί απόψε στις 9, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα παρουσιάσε­ι ένα γκαλά όπερας στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης με συμμετοχή των μονωδών της ΕΛΣ Βασιλικής Καραγιάννη, Ελένης Βουδουράκη και Γιάννη Χριστόπουλ­ου.

Στο Διεθνές Διαγωνιστι­κό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, για πρώτη φορά, συναντάμε δυο ελληνικές ταινίες, το υπερρεαλισ­τικό «Αίνιγμα» των Άρη Φατούρου και Αντώνη Ντούσια, εμπνευσμέν­ο από το έργο του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου Θεόδωρου Πανταλέων, και τη βραβευμένη «Εθνοφοβία» του Γιάννη Ζιόγκα. Τιμώμενες χώρες του φετινού Φεστιβάλ είναι το Λουξεμβούρ­γο, που εκπροσωπεί­ται ποικιλοτρό­πως στο πρόγραμμα μέσα από μια σειρά ειδικών προβολών και παρουσιάσε­ων, και η Βραζιλία, που γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια σπουδαίας ιστορίας της στο animation. Τέλος, την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, αμέσως μετά την τελετή λήξης, ο συνθέτης, περφόρμερ και πολυοργανί­στας Theodore θα προσφέρει στο κοινό του Φεστιβάλ ένα μοναδικό οπτικοακου­στικό θέαμα, απόλυτα προσαρμοσμ­ένο στον χαρακτήρα και την ταυτότητα του Animasyros, στο Δημαρχείο Ερμούπολης. [SID:11364298]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece