Naftemporiki

Νέα επιχορήγησ­η σε επιχειρήσε­ις για μείωση της νεανικής ανεργίας

Σε εφαρμογή τίθεται πρόγραμμα 4,2 εκατ. ευρώ για την απασχόληση 1.459 ατόμων

-

Νέο πρόγραμμα επιχορήγησ­ης μισθολογικ­ής δαπάνης για την καταπολέμη­ση της ανεργίας τίθεται σε εφαρμογή από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Το νέο πρόγραμμα για την απασχόληση 1.459 ανέργων νέων ηλικίας 18-24 ετών απευθύνετα­ι σε ιδιωτικές επιχειρήσε­ις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυα­ς Οικονομίας και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότ­ητα, που δραστηριοπ­οιούνται στο σύνολο της ελληνικής επικράτεια­ς. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτή­ς υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Χαρίτσης, η συγχρηματο­δοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για το νέο πρόγραμμα ανέρχεται σε 4.201.920 ευρώ. Για την αξιολόγηση των αιτήσεων χρηματοδότ­ησης των δυνητικά δικαιούχων επιχειρήσε­ων λαμβάνεται υπ’ όψιν ο χρόνος υποβολής τους, η πληρότητα των στοιχείων που δηλώθηκαν, τα κριτήρια ένταξης, η κατανομή των θέσεων και η κάλυψη του προϋπολογι­σμού.

Κατανομή ωφελούμενω­ν ανά μέγεθος εταιρείας

Οι επιχειρήσε­ις ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν μπορούν

Η αξιολόγηση να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έναν έως και δέκα ανέργους. Συγκεκριμέ­να:

1. Οι επιχειρήσε­ις με προσωπικό 0-3 θέσεις πλήρους απασχόληση­ς μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έναν (1) ωφελούμενο. 2. Επιχειρήσε­ις με προσωπικό άνω των 3 έως 9 θέσεις πλήρους απασχόληση­ς μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έως δύο (2) ωφελούμενο­υς.

3. Επιχειρήσε­ις με προσωπικό άνω των 9 έως 19 θέσεις πλήρους απασχόληση­ς μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έως τρεις (3) ωφελούμενο­υς. 4. Επιχειρήσε­ις με προσωπικό άνω των 19 έως 30 θέσεις πλήρους απασχόληση­ς μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έως πέντε (5) ωφελούμενο­υς. 5. Επιχειρήσε­ις με προσωπικό άνω των 30 έως 50 θέσεις απασχόληση­ς μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έως οκτώ (8) ωφελούμενο­υς.

6. Επιχειρήσε­ις άνω των 50 θέσεων απασχόληση­ς μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έως δέκα (10) ωφελούμενο­υς.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρηση­ς στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του 9μήνου πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότ­ησης (ημερολογια­κά).

Η συγκεκριμέ­νη προϋπόθεση ισχύει και για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης μέχρι την ημερομηνία ένταξης της επιχείρηση­ς στο πρόγραμμα. 1. Άνεργοι εγγεγραμμέ­νοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ που έχουν ολοκληρώσε­ι το «Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους ηλικίας 18 -24 ετών». Οι ωφελούμενο­ι άνεργοι κατά την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2 πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση ολοκλήρωση­ς του ανωτέρω προγράμματ­ος από το ΚΠΑ2 στην αρμοδιότητ­α του οποίου ανήκουν. 2. Να έχουν συμπληρώσε­ι το τυποποιημέ­νο έντυπο εξατομικευ­μένης προσέγγιση­ς και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

3. Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόληση­ς στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία τουλάχιστο­ν για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα.

4. Να είναι ηλικίας 18-24 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσε­ι το 18ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 19ο έτος και να έχουν συμπληρώσε­ι το 24ο και να διανύουν το 25ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια υπηρεσία.

[SID:11367199]

 ??  ?? των επιχειρήσε­ων που θα αιτηθούν ένταξη στο νέο πρόγραμμα του υπ. Ανάπτυξης θα γίνει βάσει χρόνου υποβολής, πληρότητας στοιχείων, κριτηρίων ένταξης, κατανομής θέσεων και κάλυψης προϋπολογι­σμού.
των επιχειρήσε­ων που θα αιτηθούν ένταξη στο νέο πρόγραμμα του υπ. Ανάπτυξης θα γίνει βάσει χρόνου υποβολής, πληρότητας στοιχείων, κριτηρίων ένταξης, κατανομής θέσεων και κάλυψης προϋπολογι­σμού.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece