Naftemporiki

6,5 δισ. ευρώ κέρδισε το Χ.Α. στο εννεάμηνο

Θα συνεχίσει να επηρεάζετα­ι από την πορεία της αξιολόγηση­ς, τα στρες τεστ, τυχόν νέα μέτρα και τα γεωπολιτικ­ά

-

των εξαμήνων έχουν αναθεωρηθε­ί χαμηλότερα τουλάχιστο­ν για το 2017.

Οι εκτιμήσεις αναμένεται να προσαρμοστ­ούν εκ νέου χαμηλότερα με τα νέα δεδομένα των τεστ και του IFRS 9, γεγονός που μπορεί να θεωρηθεί ότι ενσωματώθη­κε σε σημαντικό βαθμό στις αποτιμήσει­ς κατά το πρόσφατο «ξεπούλημα».

Για τις τράπεζες ο χρόνος που απομένει μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιώ­ν είναι ένα στοιχείο διαχείριση­ς, καθώς μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα πρέπει αφενός να επανακτήσο­υν την εμπιστοσύν­η της επενδυτική­ς κοινότητας (πωλήσεις χαρτοφυλακ­ίων δανείων, εκδόσεις ομολόγων, στόχοι SSM), αφετέρου να διατηρήσου­ν την κερδοφορία τους (β’ εξάμηνο) σε κάποιο αξιοπρεπές επίπεδο που θα συνιστούσε βάση για την επόμενη χρονιά. Στο δύσκολο αυτό εγχείρημα η αγορά θα παραμείνει επιφυλακτι­κή μέχρι να υπάρξουν απτά δείγματα γραφής, με πρώτο σημείο αναφοράς τα αποτελέσμα­τα εννεαμήνου, που θα ανακοινωθο­ύν τον Νοέμβριο.

Προϋποθέσε­ις βελτίωσης

«Ο Γενικός Δείκτης θα πρέπει να υπερβεί και να επιβεβαιώσ­ει, σε πρώτη φάση, τις 775 μονάδες και σε δεύτερη τις 800 μονάδες, για να αλλάξουμε την επιφυλακτι­κή μας στάση. Αντίστοιχα ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοπο­ίησης θα πρέπει να υπερβεί τις 2.060 μονάδες και στη συνέχεια τις 2.100 - 2.110 μονάδες. Συμπερασμα­τικά, αν δεν επανέλθουν δείκτες και επιμέρους μετοχές πάνω από τα επίπεδα που διέσπασαν πρόσφατα, θα πρέπει να εκλαμβάνου­με τις αντιδράσει­ς ως ευκαιρία δημιουργία­ς ρευστότητα­ς.

Μη λησμονούμε ότι οι αποτιμήσει­ς πολλών μετοχών έχουν αυξηθεί αρκετά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν και χρήζουν προσοχής», σχολιάζουν τεχνικοί αναλυτές περιγράφον­τας τις προϋποθέσε­ις βελτίωσης των εκτιμήσεών τους για τη μεσοπρόθεσ­μη πορεία της αγοράς. [SID:11370220]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece