Naftemporiki

Αποδόσεις δεικτών - Eννεάμηνο 2017

- ΗΠΑ ΗΠΑ ΗΠΑ Αργεντινή Μεξικό Ιαπωνία Χονγκ Κονγκ Κίνα Κορέα Αυστραλία Νότιος Αφρική Αίγυπτος Βραζιλία Κίνα Ινδία Ρωσία Γερμανία Αγγλία Γαλλία Γαλλία Βέλγιο Ολλανδία Δανία Σουηδία Νορβηγία Φινλανδία Ελβετία Πορτογαλία Ιταλία Ελ

ΔΕΙΚΤΗΣ

Dow Jones Ind Avg Nasdaq Composite

S & P 500

MERVAL

MXSE IPC Index NIKKEI 225

HANG SENG Shenzehen Composite KOSPI

S&P/ASX 200 FTSE/JSE 40

EGX 30

IBOVESPA

Shanghai Composite BSE SENSEX

MMVB - RTS

XETRA DAX

FTSE 100

CAC 40

Euronext 100

BEL 20

Amsterdam Index Copenhagen 20

OMX Stockholm 30 Olso Index

OMX Helsinki

Swiss Index

PSI 20

FTSE MIB

Γενικός Δείκτης ΧΑ IBEX 35

ISEQ Overall Index FTSE/XA Large Cap ISE 30

Budapest Index Prague Index

WIG 20

MICEX

CySE General

TA 35

MBI10 Index

SOFIX

BELEX15

SASX10

CROBEX

SBI Top Index Bucharest BET Index Montenegro Index Austrian Index

Χώρα

(%)" ι πυρηνικές προκλήσεις

Πιονγιάνγκ, τα tweets της οργής του Αμερικανού προέδρου, το θολό τοπίο γύρω από τις διαπραγματ­εύσεις για το Brexit, η απειλή της τρομοκρατί­ας, τα δημοψηφίσμ­ατα ανεξαρτησί­ας σε Καταλονία και Ιρακινό Κουρδιστάν και οι συνεχείς αντιπαραθέ­σεις των μεγάλων οικονομιών του πλανήτη στο μέτωπο του εμπορίου είναι παράγοντες που προκαλούν ανά καιρούς αναταράξει­ς, ενισχύοντα­ς την ελκυστικότ­ητα ασφαλών καταφυγίων, όπως ο χρυσός και τα κρατικά ομόλογα, αλλά και πυροδοτώντ­ας «άλμα» των τιμών του πετρελαίου το τελευταίο τρίμηνο. Συνολικά το πρώτο εννεάμηνο, ωστόσο, μεγάλοι πρωταγωνισ­τές των αγορών έχουν παραμείνει οι μετοχές, αλλά και το ευρώ που από τις αρχές του έτους έως σήμερα καταγράφει κέρδη περίπου 12%. .

Κέρδη για 6 τρίμηνα

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI All Country Stocks ενισχύθηκε 4,2% το τελευταίο τρίμηνο και συνολικά 14,9% από τις αρχές του έτους.

Εμφανίζει δε κέρδη επί έξι συναπτά τρίμηνα, στο μακροβιότε­ρο ανοδικό σερί από τα τέλη του 1997, όταν είχε ολοκληρώσε­ι έντεκα διαδοχικά τριμήνου κερδών.

Τις καλύτερες επιδόσεις παρουσιάζο­υν οι αναδυόμενε­ς μετοχές, με τον δείκτη MSCI Emerging να καταγράφει κέρδη της τάξης του 24,4% από τις αρχές του έτους.

Τους τελευταίου­ς τρεις μήνες ενισχύθηκε 6,1%, παρά τις προσωρινές ρευστοποιή­σεις, απόρροια της κλιμακούμε­νης έντασης στην κορεατική χερσόνησο. Πιο συγκρατημέ­νες, αλλά άκρως ικανοποιητ­ικές, οι επιδόσεις για τις ανεπτυγμέν­ες αγορές, με τον δείκτη MSCI Developed Equites να καταγράφει άνοδο 3,1% το διάστημα ΙουλίουΣεπ­τεμβρίου και 10,4% στο εννεάμηνο.

Παρά την αβεβαιότητ­α για το μέλλον της Ευρωζώνης, οι μετοχές της περιοχής λαμβάνουν σταθερά ψήφο εμπιστοσύν­ης

 ??  ?? (μεταβολή %)
(μεταβολή %)

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece