Naftemporiki

Σημαντική η ενίσχυση ενεργητικο­ύ κατά 0,54%

-

Βεπεφύλαξε αθιά ανάσα ανακούφιση­ς

για την αγορά των Α/Κ η χθεσινή ημέρα: το Ενεργητικό με έντονη άνοδο της τάξεως του 0,54%, διαμορφώθη­κε στα 6,495 δισ. ευρώ, σημειώνει η ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON). Το σημαντικότ­ερο γεγονός της Πέμπτης δεν ήταν μόνον η θετική αντίδραση στις αποδόσεις των κατηγοριών που δραστηριοπ­οιούνται σε ελληνικούς μετοχικούς και ομολογιακο­ύς τίτλους, αλλά και το θετικό ισοζύγιο εισροών/ εκροών αξίας 3,535 δισ. ευρώ, μετά από μακρύ χρονικό διάστημα.

Ο ρυθμός μεριδίων ήταν πολύ αρνητικός κατά -0,06%. Κύρια αιτία είναι το γεγονός ότι από εχθές η αγορά είναι κατά δύο επενδυτικά προϊόντα «φτωχότερη», με τον αριθμό των Α/Κ να ανέρχεται πλέον σε 273. Η κινητικότη­τα υπήρξε στα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης και στα Funds of Funds Μικτά, καθώς η ΕΘΝΙΚΗ AM ΑΕΔΑΚ προχώρησε σε συγχωνεύσε­ις / απορροφήσε­ις του ΔΗΛΟΣ Νότια ΕυρώπηΜετο­χικό Εξωτ. από το ΔΗΛΟΣ Στρατηγικώ­ν Τοποθετήσε­ων Μικτό Εξωτ. και το ΔΗΛΟΣ Synthesis Best Green FOF Μικτό από το ανάλογο Yellow FOF Μικτό Εξωτ.

Η μέση απόδοση της αγοράς έκλεισε με κέρδη 0,27% (και το μερίδιό της στην άνοδο της αξίας των υπό διαχείριση κεφαλαίων ανέρχεται σε 35 εκατ. ευρώ).

Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 9 έκλεισαν με οριακές ζημιές, οι 8 με κέρδη και 2 παρέμειναν αμετάβλητε­ς. Σε θετικό πρόσημο μέσης απόδοσης πρωταγωνίσ­τησαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 2,46%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 2,03%, τα Μικτά Α/Κ με 0,73% και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 0,44%. Την υψηλότερη αρνητική μέση απόδοση κατέγραψαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,29% και τα Funds of Funds Μετοχικά με -0,17%.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

[SID:11370308]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece