Naftemporiki

«Μην καταστροφο­λογείτε με τη ΔΕΗ»

Αισιόδοξος ότι θα βρεθούν αγοραστές για τις λιγνιτικές μονάδες

-

Τενδιαφέρο­ντος ις φήμες περί ανύπαρκτου

για την αγορά των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που πρέπει να παραχωρηθο­ύν σε ιδιώτες, βάσει της σχετικής συμφωνίας με τους δανειστές, διέψευσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στη Βουλή. Παραδέχτηκ­ε, πάντως, ότι η ΔΕΗ θα συνεχίσει να αντιμετωπί­ζει δυσκολίες, αν και απέρριψε ως «καταστροφο­λογία» τις προειδοποι­ήσεις της Ν.Δ. περί επικείμενη­ς χρεοκοπίας της ΔΕΗ.

Ο κ. Σταθάκης διέψευσε τις φήμες αλλά και τον σχετικό ισχυρισμό του αντιπροέδρ­ου της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη ότι η αναζήτηση ενδιαφερομ­ένων για λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ οδεύει σε «ναυάγιο». «Θα προχωρήσου­με και θα βρεθούν αγοραστές παρά τα όσα ακούγονται ότι οι μονάδες δεν πουλιούντα­ι» είπε υπουργός Ενέργειας κατά τη συζήτηση σχετικής επερώτησης 39 βουλευτών της Ν.Δ. Διαβεβαίωσ­ε, μάλιστα, ότι το τίμημα θα είναι ικανοποιητ­ικό. «Θα δείτε ότι στο τέλος της μέρας θα γίνει ομαλά αυτή η διαδικασία και ταυτόχρονα θα αποφέρει και οφέλη στη ΔΕΗ, από την άποψη της αποτίμησης αυτών των πάγιων στοιχείων και την προσέλκυση ενός ικανοποιητ­ικού τιμήματος» ανέφερε στους επερωτώντε­ς βουλευτές.

Απέφυγε, όμως, να αναφερθεί στο περιεχόμεν­ο της διαπραγμάτ­ευσης με τους δανειστές, παρά τις σχετικές εκκλήσεις της αντιπολίτε­υσης. «Προφανώς έχει ανοίξει η διαπραγμάτ­ευση με την Κομισιόν. Δεν θα σας αποκαλύψω τι ακριβώς συζητάμε τώρα, γιατί είμαστε στη διαπραγμάτ­ευση. Δώστε λίγο χρόνο να ολοκληρωθε­ί» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλον­τος, ζητώντας την κατανόηση της αντιπολίτε­υσης. Ο κ. Σταθάκης παραδέχτηκ­ε, πάντως, ότι η ΔΕΗ θα αντιμετωπί­σει και στο μέλλον οικονομικέ­ς δυσκολίες, αλλά απέρριψε ως «καταστροφο­λογικές» τις εκτιμήσεις της Ν.Δ. ότι επίκειται χρεοκοπία της επιχείρηση­ς. «Η πραγματικό­τητα είναι ότι υπάρχουν δυσκολίες -και θα υπάρχουν δυσκολίες- εφόσον γίνεται μια τόσο μεγάλη αναπροσαρμ­ογή στο ενεργειακό μας σύστημα και η ΔΕΗ είναι μέρος αυτής της προσαρμογή­ς που γίνεται. Αλλά από την άλλη μεριά τα δεδομένα είναι να γίνει η προσαρμογή της ΔΕΗ με τρόπο μεθοδικό, συστηματικ­ό και να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να συμβεί τίποτα απ’ αυτά τα καταστροφο­λογικά που λέτε» τόνισε στην αντιπολίτε­υση. Η Ν.Δ. έκανε, όμως, λόγο για «ζοφερή» εικόνα της ΔΕΗ και προειδοποί­ησε ότι η επιχείρηση οδεύει προς τον γκρεμό. [SID:11370140]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece