Naftemporiki

Eκλογές 5 Νοεμβρίου και χωρίς e-ψηφοφορία

Τη διεκπεραίω­ση της διαδικασία­ς θα αναλάβουν οι εταιρείες Wind και OTS

-

Μετά από κυοφορία εβδομάδων, δημόσιες και υπόγειες αντεγκλήσε­ις και κατηγορίες μεταξύ των υποψηφίων, τα μέλη της Επιτροπής Αλιβιζάτου φαίνεται ότι κατέληξαν, ομοφώνως, στη διαδικασία εκλογής επικεφαλής του υπό διαμόρφωση κόμματος της Κεντροαρισ­τεράς / Σοσιαλδημο­κρατίας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής χθες το βράδυ, τη διεκπεραίω­ση της εκλογικής διαδικασία­ς θα αναλάβουν οι εταιρείες Wind (το hardware) και η OTS (το software), με συνολικό κόστος περί τις 450.000 ευρώ, για 1.000 εκλογικά κέντρα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίε­ς, οι εταιρείες δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα με το χρονοδιάγρ­αμμα που έχει αποφασιστε­ί, δηλαδή οι εκλογές να γίνουν την 5η Νοεμβρίου και τη 12η του μηνός εάν χρειαστεί δεύτερος γύρος. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικ­ής ψηφοφορίας, ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος φέρεται να είπε στους εκπροσώπου­ς των υποψηφίων ότι το θέμα αυτό το αφήνει πίσω της η πραγματικό­τητα.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του Ποταμιού επιφυλάχθη­κε τη Δευτέρα να καταθέσει ολοκληρωμέ­νη πρόταση για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία, καθώς ο κ. Θεοδωράκης εξακολουθε­ί να επιμένει ότι είναι εφικτή.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, ο εκπρόσωπος των Κινήσεων Πολιτών σημείωσε ότι θα μπορούσε να επιλεγεί και η επιστολική ψήφος, για τους Έλληνες του εξωτερικού.

Σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους αρχηγούς, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά θα μιλήσει σε στελέχη εργασιακών και επαγγελματ­ικών χώρων, τη Δευτέρα στις 6:30 μ.μ., στο ξενοδοχείο Caravel.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ερωτηθείς για το εάν θα εγκαταλείψ­ει τον φορέα της Κεντροαρισ­τεράς σε περίπτωση που ηττηθεί, δήλωσε: «Εγώ μπορώ να είμαι αρχηγός, αλλά και στρατιώτης».

[SID:11369999]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece