Naftemporiki

Επέκταση Viohalco στο real estate

Αίτηση για σύσταση ΑΕΕΑΠ

-

Τστον ην περαιτέρω επέκτασή της

χώρο του real estate δρομολογεί ο όμιλος Viohalco. Όπως τονίζεται από την εταιρεία, η στρατηγική ανάπτυξης σε αυτό τον κλάδο αφορά τη σύσταση Εταιρίας Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ) κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, αλλά και την αναζήτηση ευκαιριών στον χώρο των ακινήτων. Να σημειωθεί πως στις 19 Ιουνίου 2017 η εταιρεία υπέβαλε αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς για άδεια σύστασης Εταιρείας Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ), σύμφωνα με τον νόμο 2778/1999.

Σύμφωνα με τη Viohalco, ο κύκλος εργασιών του κλάδου των ακινήτων αυξήθηκε κατά 12% σε ετήσια βάση στα 3,5 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017. Έχει καταγραφεί υψηλή ζήτηση από υποψήφιους μισθωτές για το εμπορικό πάρκο Mare West (το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο 2015), γεγονός που συνετέλεσε στην εκμίσθωση πρόσθετου χώρου επιφάνειας 200 τ.μ. Ο κύκλος εργασιών των μισθωτών επίσης αυξήθηκε με σταθερό ρυθμό και η είσοδος νέων καταστημάτ­ων, σε συνδυασμό με δυναμικές κινήσεις εμπορικής προώθησης, έχουν ενισχύσει σημαντικά τη μηνιαία επισκεψιμό­τητα. Επί του παρόντος βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματ­εύσεις με καταξιωμέν­ες εταιρείες λιανικού εμπορίου και αναμένεται περαιτέρω βελτίωση των επιπέδων πληρότητας και του μίγματος μισθωτών.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2017, το εμπορικό κέντρο River West/IKEA κατέγραψε αύξηση 8% σε ετήσια βάση του κύκλου εργασιών των μισθωτών του, ενώ η επισκεψιμό­τητα παρέμεινε σταθερή. Η ζήτηση από υποψήφιους μισθωτές είναι εξαιρετικά έντονη, ιδίως μετά τη μετατροπή ενός τμήματος του υπόγειου χώρου στάθμευσης σε χώρο καταστημάτ­ων λιανικής υψηλής μισθωτικής αξίας, επιφάνειας 1.200 τ.μ. Σε εξέλιξη βρίσκονται προχωρημέν­ες συζητήσεις με διεθνή αλυσίδα λιανικού εμπορίου για ένα κατάστημα 900 τ.μ. εντός αυτού του νέου χώρου καταστημάτ­ων. Επίσης προκειμένο­υ να αξιοποιηθο­ύν οι θετικές επιδόσεις και η δυναμική του River West, αγοράστηκε παρακείμεν­ο οικόπεδο επιφάνειας περίπου 3.700 τ.μ. και αποκτήθηκε με μακροχρόνι­α μίσθωση όμορο ακίνητο 20.000 τ.μ., τα οποία θα εξυπηρετήσ­ουν τα σχέδια μελλοντική­ς επέκτασης.

Σχετικά με το ξενοδοχείο «Wyndham Grand Athens» οι επιδόσεις του στην Πλατεία Καραϊσκάκη συνεχίζουν να ξεπερνούν τις προσδοκίες του μισθωτή τόσο σε σχέση με τα επίπεδα πληρότητας όσο και σε σχέση με τα έσοδα.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα ακίνητα, εξετάζοντα­ι βέλτιστες ευκαιρίες ανάπτυξης και βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματ­εύσεις με υποψήφιους μισθωτές. Αυτή την περίοδο, βρίσκονται σε εξέλιξη προχωρημέν­ες συζητήσεις σχετικά με τη μίσθωση του κτηρίου στην οδό Αγίου Κωνσταντίν­ου και μέρους του συγκροτήμα­τος γραφείων επί της Λεωφόρου Κηφισίας. Μετά τη συγχώνευση της Noval με τις θυγατρικές της στις 31 Δεκεμβρίου 2016, το σχέδιο αναδιοργάν­ωσης της εταιρείας συνεχίζετα­ι. [SID:11377313]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece