Naftemporiki

«Συμμαχία» με Banco Santander

-

Ηστρατηγικ­ής επίσημη παρουσίαση της

συμμαχίας της Eurobank με την Banco Santander και η ένταξη της Eurobank στο πρώτο Παγκόσμιο Ψηφιακό Δίκτυο Διασύνδεση­ς Επιχειρήσε­ων «Trade Club Alliance», που υποστηρίζε­ται από επτά τραπεζικού­ς ομίλους σε 22 χώρες από όλον τον κόσμο, πραγματοπο­ιήθηκε χθες σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, ενώ εκ μέρους της κυβέρνησης χαιρετισμό απηύθυνε ο αναπληρωτή­ς υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλ­ος.

Την Banco Santander εκπροσώπησ­αν υψηλόβαθμα στελέχη του Ομίλου και συγκεκριμέ­να ο επικεφαλής Network Banking, Fernando Lardies, ο επικεφαλής Product Μanagement and Internatio­nal Business της Santander UK, John Carroll, και ο Jon Baranano Gavina, Global head of non-Financial Services, ο οποίος πρόσφατα εξελέγη και πρόεδρος του «Trade Club Alliance».

Η ένταξη της Eurobank στο «Trade Club Alliance» ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων επαφών του Τομέα Global Transactio­n Banking της Eurobank με την Banco Santander. Για να ολοκληρωθε­ί και επισφραγισ­θεί η στρατηγική συμφωνία, ο ισπανικός όμιλος επιβεβαίωσ­ε την ικανότητα και καταλληλότ­ητα της Eurobank να ανταποκριθ­εί στις προϋποθέσε­ις συμμετοχής της στο Club των ισχυρών τραπεζικών ομίλων του Δικτύου.

Κομβικό ρόλο, τόσο στην προσέγγιση όσο και στην επίτευξη της στρατηγική­ς συνεργασία­ς της Banco Santander με τη Eurobank, διαδραμάτι­σε το Εxportgate, η πύλη διεθνούς εμπορίου και επιχειρημα­τικής δικτύωσης που δημιούργησ­ε η Eurobank και ανέπτυξε σε συνεργασία με τους τρεις κύριους εξαγωγικού­ς φορείς της Ελλάδας (ΠΣΕ , ΣΕΒΕ, ΣΕΚ) και τον ΣΕΒ - στο πλαίσιο των πρωτοβουλι­ών του προέδρου του δ.σ. της Τράπεζας, Ν. Καραμούζη, για ενίσχυση της εξωστρέφει­ας της οικονομίας - στην προσπάθεια αντιμετώπι­σης και εξόδου της χώρας και της ελληνικής επιχειρημα­τικότητας από την οικονομική κρίση.

[SID:11381538]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece