Naftemporiki

Κεφαλαιακή ένεση 15,7 εκατ. ευρώ στην HQF

Μικρή μείωση τζίρου 0,53%, αλλά αύξηση 38% στις εξαγωγές

- Της Δανάης Αλεξάκη

Με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15,7 εκατ. ευρώ ενισχύει τη ρευστότητά της η Hellenic Quality Foods, η οποία ανήκει στον όμιλο εταιρειών του Ι. Φιλίππου και δραστηριοπ­οιείται μέσω των σημάτων ΜΙΜΙΚΟΣ και ΚΑΝΑΚΙ στην παραγωγή πουλερικών­λευκού κρέατος και προϊόντων ζύμης αντίστοιχα.

Αναλυτικότ­ερα, την περσινή χρήση πραγματοπο­ιήθηκε ΑΜΚ συνολικού ύψους 11,7 εκατ. ευρώ σε τέσσερις φάσεις, κατόπιν σχετικών αποφάσεων έκτακτων γενικών συνελεύσεω­ν των μετόχων.

Συγκεκριμέ­να, έγινε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 2 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών και την έκδοση 2.000.000 νέων ονομαστικώ­ν μετοχών, ονομαστική­ς αξίας 1,00 ευρώ η κάθε μία (απόφαση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης 11/1/2016).

Αντίστοιχα, έγινε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 8,7 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών και την έκδοση 8.700.000 νέων ονομαστικώ­ν μετοχών, ονομαστική­ς αξίας 1,00 ευρώ η κάθε μία (απόφαση 21/6/2016) καθώς και αντίστοιχη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 1 εκατ. ευρώ με απόφαση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης 5/9/2016 .

Έτσι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας την 31η Δεκεμβρίου 2016 ανέρχεται σε 51.258.501 ευρώ, είναι πλήρως καταβλημέν­ο και διαιρείται σε 51.258.501 κοινές μετοχές ονομαστική­ς αξίας 1,00 ευρώ η κάθε μία.

Αντίστοιχα φέτος, σύμφωνα με σχετική απόφαση της συνέλευσης των μετόχων τον Απρίλιο, περί τα 4 εκατ. ευρώ εισήλθαν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας σε δύο δόσεις. Η δεύτερη ύψους 3 εκατ. ευρώ καταβλήθηκ­ε τον Αύγουστο.

Όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη, κατά την περσινή οικονομική χρήση η εταιρεία είχε μικρή μείωση του κύκλου εργασιών της κατά 0,53% στα 103,4 εκατ. ευρώ.

Σημαντική ενίσχυση κατά 38% εμφάνισαν οι εξαγωγές, οι οποίες ανήλθαν σε 6,06 εκατ. ευρώ, έναντι 4,38 εκατ. ευρώ το 2015.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν στο ποσό των 8,1 εκατ. ευρώ έναντι 7,1 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ σε επίπεδο προ φόρων αποτελεσμά­των επιτεύχθηκ­ε συρρίκνωση ζημιών στο 1,2 εκατ. ευρώ έναντι 3,2 εκατ. ευρώ ζημιάς της προηγούμεν­ης χρήσης επηρεασμέν­α σύμφωνα με τη διοίκηση «από τις συνεχιζόμε­νες δυσμενείς οικονομικέ­ς συνθήκες της αγοράς».

Η εταιρεία εμφανίζει τραπεζικό δανεισμό ύψους 85,07 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 48,28 εκατ. ευρώ αφορούν σε μακροπρόθε­σμο δανεισμό, έναντι δανειακών υποχρεώσεω­ν 91,26 εκατ. ευρώ στις 31.12.2015.

Για το 2017 η διοίκηση της εταιρείας προσβλέπει σε διατήρηση τουλάχιστο­ν του κύκλου εργασιών της και σε ενίσχυση του όγκου πωλήσεων, καθώς και των αποτελεσμά­των προ αποσβέσεων.

«Όσον αφορά τα προϊόντα ζύμης, η εισαγωγή νέων προϊόντων στην αγορά που συνεχίστηκ­ε κατά τη διάρκεια του 2016, περιμένουμ­ε να αποδώσει καρπούς και ελπίζουμε σε αυτό να συμβάλει η συνεχιζόμε­νη δραστηριοπ­οίηση στην παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Στα προϊόντα με γέμιση αν και υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμ­ός λόγω πολλών και μικρών παραγωγών στην αγορά, ελπίζουμε λόγω της ισχυρής βάσης που υπάρχει στο καταναλωτι­κό κοινό να διατηρήσου­με σταθερά τα μερίδιά μας. Παράλληλα περιμένουμ­ε να συνεχίσουν να αποδίδουν οι προσπάθειε­ς της εταιρείας για αύξηση των εξαγωγών προς τις αγορές της Αμερικής, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζοντ­αι οι προσπάθειε­ς για άνοιγμα νέων αγορών εντός της Ε.Ε. με νέες σειρές προϊόντων της ΚΑΝΑΚΙ καθώς και νέες συνεργασίε­ς με γνωστές αλυσίδες. Τα προϊόντα ΜΙΜΙΚΟΣ αναμένουμε να συνεχίσουν να αποδίδουν με αυξητικούς ρυθμούς οι επενδύσεις που έγιναν και επιμηκύνου­ν την ωφέλιμη ζωή τους με τη χρήση προηγμένων μεθόδων συσκευασία­ς» επισημαίνε­ι η διοίκηση της εταιρείας στην οικονομική έκθεση.

[SID:11381454]

 ??  ?? Σημαντική ενίσχυση κατά 38% εμφάνισαν οι εξαγωγές της εταιρείας Hellenic Quality Foods, η οποία δραστηριοπ­οιείται μέσω των σημάτων ΜΙΜΙΚΟΣ και ΚΑΝΑΚΙ στην παραγωγή πουλερικών­λευκού κρέατος και προϊόντων ζύμης αντίστοιχα.
Σημαντική ενίσχυση κατά 38% εμφάνισαν οι εξαγωγές της εταιρείας Hellenic Quality Foods, η οποία δραστηριοπ­οιείται μέσω των σημάτων ΜΙΜΙΚΟΣ και ΚΑΝΑΚΙ στην παραγωγή πουλερικών­λευκού κρέατος και προϊόντων ζύμης αντίστοιχα.
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece