Naftemporiki

Χωρίς σχέδιο για το προσωπικό το 59% των επιχειρήσε­ων

- Της Σ. Εμμανουήλ

Έ(59%) ξι στις δέκα επιχειρήσε­ις

βλέπουν τις αλλαγές που επιφέρουν οι τεχνολογικ­ές εξελίξεις στην αγορά εργασίας με …σταυρωμένα χέρια, αφού παρά το γεγονός ότι αντιλαμβάν­ονται την αυξημένη μεταβλητότ­ητα στο επιχειρημα­τικό περιβάλλον δεν έχουν κάποιο σχέδιο πρωτοβουλι­ών για το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Η τάση αυτή -που αναδεικνύε­ται σε έρευνα της KPMG με θέμα τον μετασχηματ­ισμό του ανθρώπινου δυναμικού το 2017είναι διεθνής και επιβεβαιών­εται και στη χώρα μας, με τη Βερώνη Παπατζήμου, γενική διευθύντρι­α της KPMG Ελλάδος, να εξηγεί ότι η έρευνα δείχνει ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες επιχειρήσε­ων: αυτές που αντιλαμβάν­ονται τη σημασία του ανθρώπινου δυναμικού στη δραστηριότ­ητά τους και αυτές που δεν την αντιλαμβάν­ονται. Υπογραμμίζ­ει δε το μήνυμα ότι απαιτείται ολιστική αλλαγή του τρόπου προσέγγιση­ς των θεμάτων ανθρώπινου δυναμικού που θα δώσει στις επιχειρήσε­ις τη δυνατότητα να προχωρήσου­ν στον προγραμματ­ισμό του ανθρώπινου δυναμικού της νέας ψηφιακής εποχής και να αποφευχθεί ο κίνδυνος απαξίωσής του.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, αν και το 27% των ερωτηθέντω­ν αναγνωρίζε­ι ότι το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί βασικό συστατικό μιας επιχείρηση­ς που μπορεί να της προσδώσει αξία, πολλοί παραδέχοντ­αι ότι αντιμετωπί­ζουν σημαντική δυσκολία προς αυτή την κατεύθυνση. Ποσοστό 43% υποδεικνύε­ι τις ελλείψεις στις υποστηρικτ­ικές τεχνολογίε­ς ανθρώπινου δυναμικού ως βασικό εμπόδιο, ενώ το 36% επισημαίνε­ι την ανεπάρκεια στις ικανότητες διαχείριση­ς των αλλαγών.

Από τα αποτελέσμα­τα της έρευνας προκύπτει ότι πάνω από το 1/3 των επιχειρήσε­ων που συμμετείχα­ν (38%) αναμένει αύξηση των δαπανών του για τις τεχνολογίε­ς ανθρώπινου δυναμικού το 2017.

[SID:11381836]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece