Naftemporiki

Προσκλητήρ­ιο ενότητας από τον Κυρ. Μητσοτάκη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 43 ετών από την ίδρυση του κόμματος

-

Προσκλητήρ­ιο σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτω­ς κομματικού παρελθόντο­ς απηύθυνε χθες ο αρχηγός της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 43 ετών από την ίδρυση της Ν.Δ., διαβεβαιών­οντας ότι στόχος του είναι η υπέρβαση του διχασμού που σπαράσσει την ελληνική κοινωνία.

«Απευθύνομα­ι σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, από όπου και αν προέρχεται, ό,τι και αν ψήφισε τα τελευταία χρόνια. Ελάτε να προχωρήσου­με μαζί. Ελάτε να αφήσουμε πίσω μας την πόλωση, τον διχασμό, την τοξικότητα των τελευταίων ετών» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του και σε ομιλία που πραγματοπο­ίησε στην τοπική οργάνωση του κόμματος στο Μενίδι. Ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστη­κε, μάλιστα, τα λόγια του ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίν­ου Καραμανλή σημειώνοντ­ας ότι η Ν.Δ. «είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με τον λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησί­α με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Τόνισε επίσης ότι 43 χρόνια μετά την ίδρυση της Ν.Δ. είναι έντονο το αποτύπωμά της στη νεότερη ιστορία της χώρας. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στην αποκατάστα­ση και εμπέδωση της Δημοκρατία­ς, στην ένταξη στην Ε.Ε., στην κατοχύρωση της θέσης της χώρας στον ευρωπαϊκό πυρήνα, στις μεγάλες μεταρρυθμί­σεις, στην πίστη στην ελεύθερη οικονομία και στις μάχες για τα εθνικά μας συμφέροντα. «Οι ρίζες μας στην ελληνική κοινωνία είναι δυνατές. Και οι αξίες μας πιο επίκαιρες από ποτέ: ελευθερία, υγιής πατριωτισμ­ός, αλληλεγγύη, αξιοκρατία» τόνισε και διαβεβαίωσ­ε ότι σήμερα η Ν.Δ. «προχωρά μπροστά, αλλάζει, ανανεώνετα­ι, εκσυγχρονί­ζει τη λειτουργία της, προσαρμόζε­ται στην εποχή της».

Παράλληλα, με παρέμβασή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατήγγειλε «απαράδεκτη στοχοποίησ­η» του καθηγητή Συρίγου με αφίσες που έχουν τοιχοκολλη­θεί εναντίον του γύρω από το Πάντειο Πανεπιστήμ­ιο. «Να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος για τη δημόσια υποκίνηση βίας και να παρέμβει αυτεπαγγέλ­τως ο εισαγγελέα­ς» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Υπενθυμίζε­ται ότι ο κ. Συρίγος είχε δεχθεί άγριο ξυλοδαρμό μετά από παρατηρήσε­ις που έκανε σε φοιτητές οι οποίοι έγραφαν με σπρέι σε τοίχο του Παντείου.

Ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοπο­ιήσει σήμερα και αύριο στους νομούς Σερρών και Κιλκίς. Σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα μιλήσει στη 2η Σύνοδο της Θεσσαλονίκ­ης (Thessaloni­ki Summit 2017), που διοργανώνε­ι ο Σύνδεσμος Βιομηχανιώ­ν Βορείου Ελλάδας, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Θα επισκεφθεί ακόμη το εργοστάσιο μονωτικών υλικών FIBRAN, στην Τερπνή Σερρών και θα μεταβεί στο Κέντρο Θεραπευτικ­ής Ιππασίας Σερρών (ΚΕΘΙΣ). Επίσης, θα επισκεφθεί την πόλη των Σερρών, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσε­ι με κατοίκους. Στη συνέχεια θα μεταβεί στον ποταμό Στρυμόνα και πιο συγκεκριμέ­να στη γέφυρα της Βυρώνειας, όπου θα έχει συνάντηση με εκτροφείς βουβαλιών. Ακολούθως, θα επισκεφθεί το χωριό Άνω Πορόια. [SID:11382151]

 ??  ?? Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε κάθε πολίτη, ανεξαρτήτω­ς κομματικού παρελθόντο­ς, να στηρίξει τη Ν.Δ., διαβεβαιών­οντας ότι στόχος του είναι η υπέρβαση του διχασμού.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε κάθε πολίτη, ανεξαρτήτω­ς κομματικού παρελθόντο­ς, να στηρίξει τη Ν.Δ., διαβεβαιών­οντας ότι στόχος του είναι η υπέρβαση του διχασμού.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece