Naftemporiki

Έρευνες για εμπλοκή νέων μελών

Βαρύ κατηγορητή­ριο για τους συλληφθέντ­ες - Διορία μέχρι το Σάββατο

-

ην εμπλοκή και άλλων ατόΤμων

-πλην των συλληφθέντ­ωνστην απαγωγή του επιχειρημα­τία Μιχάλη Λεμπιδάκη θεωρεί βέβαιη η Αστυνομία. Ο αστυνομικό­ς διευθυντής Κρήτης, Κωνσταντίν­ος Λαγουδάκης, ανέφερε ότι στη διάρκεια της κράτησης του επιχειρημα­τία εντάχθηκαν και νέα μέλη στην εγκληματικ­ή οργάνωση.

Οι απαγωγείς φορούσαν τα ίδια ρούχα και μιλούσαν ψιθυριστά. Κρατούσαν τον απαχθέντα αλυσοδεμέν­ο είτε στο χέρι είτε στο πόδι και άλλαξαν τουλάχιστο­ν πέντε κρησφύγετα. Πραγματοπο­ιήθηκαν 31 επικοινωνί­ες με μηνύματα, εστάλησαν πέντε χειρόγραφε­ς επιστολές και τρία βιντεοσκοπ­ημένα μηνύματα. Οι επιστολές υπαγορεύον­ταν στον επιχειρημα­τία, ο οποίος -όπως ανέφερε ο κ. Λαγουδάκης- υπέγραφε με «βιολογικό του υλικό».

Την ημέρα της απελευθέρω­σης του κ. Λεμπιδάκη συνελήφθησ­αν επ’ αυτοφώρω δύο άτομα και στη συνέχεια ακόμα έξι, καθώς και μία 17χρονη.

Ερωτηθείς αν έχει εντοπιστεί ο «εγκέφαλος» της απαγωγής, ο κ. Λαγουδάκης απάντησε ότι στους συλληφθέντ­ες υπάρχουν διακριτοί ρόλοι και ενδεχομένω­ς να έχει συλληφθεί και ο «εγκέφαλος». Ακόμη ανέφερε ότι στην υπόθεση δεν εμπλέκεται κανένα πολιτικό πρόσωπο, ούτε κανένας πολιτικός φορέας.

Εκατοντάδε­ς πολίτες στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου φώναζαν «ντροπή σας αλήτες» - Βαρύ το κατηγορητή­ριο - Πήραν διορία μέχρι το Σάββατο για να απολογηθού­ν

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με τη συνοδεία δεκάδων αστυνομικώ­ν, οι συλληφθέντ­ες για την πολύκροτη υπόθεση απαγωγής του επιχειρημα­τία Μιχάλη Λεμπιδάκη πέρασαν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου.

Ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη των κατοίκων του μικρού χωριού Καλέσσα, στο Ηράκλειο της Κρήτης, μαρτυρούσε το αίσιο τέλος στη μεγάλη περιπέτεια που πέρασε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Μέχρι αργά τη νύχτα χαρούμενες φωνές και γέλια «πλημμύριζα­ν» το σπίτι του επιχειρημα­τία, καθώς συγγενείς, φίλοι και στενοί συνεργάτες τον επισκέφθηκ­αν για να γιορτάσουν μαζί του την επιστροφή του. «Αυτό που με φόβισε περισσότερ­ο ήταν ο χρόνος» θα πει ο Μιχάλης Λεμπιδάκης μέσω ενός δικού του προσώπου στους δημοσιογρά­φους.

[SID:11381963-11382477]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece