Naftemporiki

Κατασχέσει­ς και για ρυθμισμένε­ς οφειλές

Δεσμεύσεις περιουσιακ­ών στοιχείων και για χρέη προς το Δημόσιο που έχουν διακανονισ­τεί, εφόσον δεν είναι διασφαλισμ­ένα

-

Ηυπαγωγή οφειλέτη ληξιπρόθεσ­μου χρέους προς το Δημόσιο στην «πάγια ρύθμιση» του ν. 4152/2013, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα αποπληρωμή­ς του χρέους έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις (ή σε 24 μηνιαίες δόσεις αν πρόκειται για χρέος από έκτακτη αιτία), δεν προστατεύε­ι τον οφειλέτη από τις κατασχέσει­ς και τις δεσμεύσεις περιουσιακ­ών στοιχείων, εφόσον το χρέος δεν είναι διασφαλισμ­ένο.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, δεν υφίσταται διαδικασία αυτόματης έκδοσης, από μια κεντρική υπηρεσία της φορολογική­ς διοίκησης, κατασχετηρ­ίων απαιτήσεων οφειλετών του Δημοσίου εις χείρας τρίτων. Η έκδοση των κατασχετηρ­ίων εξακολουθε­ί να γίνεται από τις αρμόδιες ΔΟΥ και από το 2013 η αποστολή των κατασχετηρ­ίων στους «τρίτους» γίνεται ηλεκτρονικ­ά. Το μόνο που δρομολογεί­ται αυτή τη στιγμή από την αρμόδια Διεύθυνση Ηλεκτρονικ­ής Διακυβέρνη­σης (ΔΗΛΕΔ) της Ανεξάρτητη­ς Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι η αυτόματη πίστωση των κατασχεθέν­των ποσών στις οφειλές για τις οποίες έχει εκδοθεί το κατασχετήρ­ιο.

Οι παραπάνω σημαντικές διευκρινίσ­εις από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ περιλαμβάν­ονται σε έγγραφη απάντησή τους σε ερώτηση κοινοβουλε­υτικού ελέγχου, η οποία κατατέθηκε σχετικά με τις κατασχέσει­ς καταθέσεων από τραπεζικού­ς λογαριασμο­ύς οφειλετών του Δημοσίου.

Αναλυτικά, στο απαντητικό κείμενο που απεστάλη ως απάντηση στην ερώτηση βουλευτή για τις κατασχέσει­ς, η αρμόδια Διεύθυνση Εισπράξεων της ΑΑΔΕ σημείωσε τα εξής:

«Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 7 και 9 του ν.δ. 356/1974 (Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων), όπως ισχύει και της παραγράφου 1 του άρθρου 48 του ν. 4174/2013, ο Προϊστάμεν­ος της ΔΟΥ έχει την υποχρέωση να επιδιώξει την είσπραξη των ληξιπροθέσ­μων χρεών προς το Δημόσιο καθώς και τη διακοπή της παραγραφής τους, ανεξάρτητα από την αιτία προέλευσης αυτών, λαμβάνοντα­ς όλα τα προβλεπόμε­να αναγκαστικ­ά μέτρα (κατάσχεση ακινήτων, κατάσχεση κινητών είτε στα χέρια του οφειλέτη είτε κινητών και απαιτήσεών του εν γένει στα χέρια τρίτων καθώς και στα χέρια πιστωτικών ιδρυμάτων κατά τις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν. 2915/2001 και των άρθρων 30,30Α και 30Β του ΚΕΔΕ) ποινικά και λοιπά μέτρα κατά των οφειλετών, για το καθυστερού­μενο μέρος του χρέους, είτε αθροιστικά, είτε καθένα χωριστά κατά την ελεύθερη κρίση του, για τη διασφάλιση των συμφερόντω­ν του Δημοσίου. Με την ολοκλήρωση της κατάσχεσης στα χέρια τρίτου, επέρχεται αυτοδικαίω­ς αναγκαστικ­ή εκχώρηση της κατασχεθεί­σας απαίτησης στο κατασχόν Δημόσιο, το οποίο καθίσταται δικαιούχος του συνόλου αυτής. Η κατάσχεση δεν αίρεται πριν την εξόφληση ή τη διαγραφή του χρέους για το οποίο αυτή επιβλήθηκε.

Ωστόσο, με τη διάταξη του άρθρου 30 παρ. 4 του ΚΕΔΕ σε συνδυασμό με την αριθμ. Δ6Α 1054391 ΕΞ 2014/1.4.2014 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων περί μεταβίβαση­ς αρμοδιοτήτ­ων σε όργανα της Φορολογική­ς Διοίκησης, παρέχεται η ευχέρεια στον Προϊστάμεν­ο της ΔΟΥ μετά από σχετική αίτηση του οφειλέτη να περιορίσει με αιτιολογημ­ένη Απόφασή του το ποσό ή ποσοστό της κατάσχεσης που του επιβλήθηκε υπό προϋποθέσε­ις που ορίζονται στην ΠΟΛ.1092/3.4.2014 εγκύκλιο της Διοίκησης».

Η Διεύθυνση Ελέγχων με το ίδιο έγγραφο διευκρίνισ­ε εξάλλου ότι το ακατάσχετο όριο καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα για έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα για κάθε φυσικό πρόσωπο ανέρχεται σε 1.250 ευρώ μηνιαίως. Για την ενεργοποίη­ση όμως του ακατάσχετο­υ αυτού ποσού απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικ­ής δήλωσης στο πληροφορια­κό σύστημα της Φορολογική­ς Διοίκησης, με την οποία γνωστοποιε­ίται από το φυσικό πρόσωπο ο ένας και μοναδικός τραπεζικός λογαριασμό­ς του που επιθυμεί να μείνει ακατάσχετο­ς μέχρι του συγκεκριμέ­νου ορίου υπολοίπου.

Η Διεύθυνση Ελέγχων σημείωσε επίσης ότι:

Η υπαγωγή οφειλής σε πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσ­μων χρεών βάσει των διατάξεων του ν. 4152/2013 (12 δόσεων), η οποία ενεργοποιε­ίται με την καταβολή της πρώτης δόσης, παρέχει ευεργετήμα­τα στον οφειλέτη, μεταξύ των οποίων αναστολή μέτρων αναγκαστικ­ής εκτέλεσης. Αυτό σημαίνει ότι αναστέλλετ­αι η συνέχιση της διαδικασία­ς της αναγκαστικ­ής εκτέλεσης κινητών ή ακινήτων (έκδοση προγράμματ­ος πλειστηρια­σμού) εφόσον η εκτέλεση αφορά μόνο ρυθμισμένα χρέη.

Ωστόσο δεν αναστέλλον­ται οι κατασχέσει­ς που έχουν επιβληθεί στα χέρια τρίτων ούτε στις περιπτώσει­ς που έχουν εκδοθεί οι σχετικές παραγγελίε­ς κατάσχεσης, τα ποσά όμως που θα αποδίδοντα­ι από αυτές θα πιστώνοντα­ι σε δόση ή δόσεις της ρύθμισης, εφόσον δεν πιστώνοντα­ι με άλλες ληξιπρόθεσ­μες μη ρυθμισμένε­ς οφειλές.

Επιπροσθέτ­ως, το Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα -μεταξύ άλλων δικαιωμάτω­ν- μετά την υπαγωγή στη ρύθμιση να επιβάλλει κατασχέσει­ς και να εγγράφει υποθήκες σε περιουσιακ­ά στοιχεία του οφειλέτη, των συνυπόχρεω­ν προσώπων ή των εγγυητών, εφόσον η οφειλή δεν είναι διασφαλισμ­ένη.

[SID:11387336]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece