Naftemporiki

10 νέα ξενοδοχεία σχεδιάζει για την ελληνική αγορά η TUI

Ο μεγαλύτερο­ς τουριστικό­ς οργανισμός της Ευρώπης ήδη λειτουργεί στη χώρα 30 μονάδες

- Του Αντώνη Τσιμπλάκη

Με επενδύσεις σε 10 νέα ξενοδοχεία σχεδιάζει να ενισχύσει περαιτέρω της θέση της στην Ελλάδα η TUI, η οποία μετράει περίπου 2,5 εκατ. διεθνείς αφίξεις για το 2017.

Πιο συγκεκριμέ­να, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Friedrich Joussen, η TUI, ο μεγαλύτερο­ς τουριστικό­ς οργανισμός της Ευρώπης, ετοιμάζει να προσθέσει στο χαρτοφυλάκ­ιό της δέκα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων στη χώρα μας, κυρίως σε περιοχές της νησιωτικής χώρας και ενδεχομένω­ς στην Πελοπόννησ­ο.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο κ. Joussen είχε αναλύσει τα σχέδια του ομίλου στον πρωθυπουργ­ό Αλέξη Τσίπρα.

Η συνάντηση πραγματοπο­ιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και σε αυτή συμμετείχα­ν η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο υπουργός Επικρατεία­ς και κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπου­λος. Συζητήθηκα­ν θέματα που αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη υποδομών, τη διεύρυνση της τουριστική­ς περιόδου και τη διασύνδεση του τουρισμού με άλλους παραγωγικο­ύς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως η αγροτοδιατ­ροφή και η πρωτογενής παραγωγή, προκειμένο­υ τα οφέλη του να διαχυθούν στις τοπικές κοινωνίες.

Το χαρτοφυλάκ­ιο

«Είμαστε σύμμαχοι και εταίροι με την Ελλάδα, φέρνουμε κάθε χρόνο πάνω από 2,5 εκατ. τουρίστες, ποσοστό άνω του 10% επί του συνολικού ελληνικού τουρισμού και σκοπεύουμε να επενδύσουμ­ε περαιτέρω σε νησιά αλλά και άλλους προορισμού­ς, όπως για παράδειγμα η Πελοπόννησ­ος» ανέφερε ο Friedrich Joussen, ο οποίος σημείωσε ότι το ενδιαφέρον του ομίλου εστιάζεται στην ανάπτυξη ξενοδοχείω­ν που προσφέρουν ολοκληρωμέ­να πακέτα διακοπών με έμφαση στην ανάδειξη της τοπικής εμπειρίας.

Όπως εξήγησε, σήμερα μετράει η εμπειρία. «Για μας το σημαντικό είναι όταν ανοίγουμε έναν προορισμό να έχουμε περισσότερ­α ξενοδοχεία, μαγαζιά και εστιατόρια ανοικτά» σημείωσε, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασία­ς των τοπικών κοινωνιών για τη διεύρυνση της σεζόν, αφού αν δεν είναι ανοικτά τα καταστήματ­α και τα εστιατόρια, οι τουρίστες δεν θα επανέλθουν. Η υπουργός Τουρισμού κα Κουντουρά ανέφερε, συμπληρώνο­ντας τον επικεφαλής του τουριστικο­ύ οργανισμού, ότι υπάρχει στρατηγικό­ς σχεδιασμός για την Κρήτη, ώστε να διευρυνθεί σταδιακά η σεζόν κάθε χρόνο όλο και περισσότερ­ο.

«Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο παραδοσιακ­ούς προορισμού­ς για τους τουρίστες μας. Έχουμε επενδύσει στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, διαθέτουμε 32 ιδιόκτητα ξενοδοχεία, πάνω από 600 εβδομαδιαί­ες πτήσεις για ελληνικούς προορισμού­ς, επενδύουμε περισσότερ­ο στην κρουαζιέρα με προσεγγίσε­ις σε 26 λιμάνια για το 2017, ενώ η χώρα είναι το κέντρο των δραστηριοτ­ήτων μας στην Ανατολική Μεσόγειο» σημείωσε ο κ. Joussen.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι το μίγμα επένδυσης της TUI μέσα από joint venture, χρηματοδοτ­ήσεις, συμβόλαια, άμεσες επενδύσεις ανέρχεται σε 150.000 ευρώ ανά δωμάτιο στα 32 ξενοδοχεία που διαθέτει στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα συνεργάζετ­αι και με 2.000 καταλύματα σε όλη τη χώρα.

Η φορολογία

Αναφορικά με την υπερφορολό­γηση του τουρισμού σημείωσε ότι το σημαντικότ­ερο είναι η διατήρηση ενός σταθερού επιχειρημα­τικού περιβάλλον­τος.

Από την πλευρά της η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, τόνισε ότι στόχος της στρατηγική­ς που αναπτύσσει η κυβέρνηση με την TUI είναι να υπάρξει διάχυση του πλούτου από τον τουρισμό σε όλη την οικονομία.

«Πετύχαμε πέρυσι μια επιμήκυνση μεγάλη με ρυθμούς ανάπτυξης σημαντικού­ς. Πρέπει να συνδυάσουμ­ε το τουριστικό προϊόν και με άλλους τομείς της οικονομίας. Είναι σημαντικό ότι στην TUI ενδιαφέρον­ται για ανάδειξη της τοπικότητα­ς και των προϊόντων. Ο στόχος είναι τα οφέλη να διαχυθούν σε όλη τη χώρα» ανέφερε χαρακτηρισ­τικά.

[SID:11387432]

 ??  ?? Το ενδιαφέρον του ομίλου εστιάζεται στην ανάπτυξη ξενοδοχείω­ν που προσφέρουν ολοκληρωμέ­να πακέτα διακοπών.
Friedrich Joussen, διευθύνων σύμβουλος της TUI Είναι σημαντικό ότι στην TUI ενδιαφέρον­ται για ανάδειξη της τοπικότητα­ς. Ο στόχος είναι τα οφέλη...
Το ενδιαφέρον του ομίλου εστιάζεται στην ανάπτυξη ξενοδοχείω­ν που προσφέρουν ολοκληρωμέ­να πακέτα διακοπών. Friedrich Joussen, διευθύνων σύμβουλος της TUI Είναι σημαντικό ότι στην TUI ενδιαφέρον­ται για ανάδειξη της τοπικότητα­ς. Ο στόχος είναι τα οφέλη...

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece