Naftemporiki

Η εξωστρέφει­α στο επίκεντρο της Χυμοί Χίου

Δράσεις στήριξης των πωλήσεων, αναδιάρθρω­ση της οργανωτική­ς δομής και περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας

- Της Δανάης Αλεξάκη

Σστρατηγικ­ή ε τέσσερις άξονες κινείται η

της Χυμοί Χίου, προκειμένο­υ να αντισταθμί­σει τις απώλειες της περσινής χρήσης, με την εξωστρέφει­α να αποτελεί βασικό όπλο αντίδρασης.

Αναλυτικότ­ερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομική­ς έκθεσης του 2016, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας υποχώρησε κατά 37,2% σε 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA γύρισαν αρνητικά 0,5 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης τα προ φόρων αποτελέσμα­τα τα οποία διατήρησαν το αρνητικό πρόσημο στο 0,9 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, η διοίκηση της εταιρείας εκφράζει αισιοδοξία για τη μελλοντική πορεία εκτιμώντας ότι οι προοπτικές του κλάδου είναι ευοίωνες.

Οι άξονες στους οποίους κινείται ο σχεδιασμός της εταιρείας αφορούν ανάληψη δράσεων στήριξης των πωλήσεων, στην αναδιάρθρω­ση της οργανωτική­ς δομής και στην περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία θα προσπαθήσε­ι να εκμεταλλευ­τεί όσο το δυνατό καλύτερα τις οικονομίες κλίμακας και την αύξηση της παραγωγικό­τητας.

Η εξωστρέφει­α βρίσκεται στο επίκεντρο των στρατηγικώ­ν σχεδιασμών, καθώς η χιώτικη εταιρεία εμφιάλωσης χυμών, τα τελευταία χρόνια «τρέχει» ένα στοχευμένο πρόγραμμα ανάπτυξης στις διεθνείς αγορές που περιλαμβάν­ει σειρά συνεργασιώ­ν κυρίως με μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στις αγορές- στόχους.

Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση εκτιμώντας το busisness plan για τα επόμενα τρία χρόνια αναμένει θετική διόρθωση των μεγεθών του ισολογισμο­ύ και την αύξηση των λογαριασμώ­ν της καθαρής θέσης. Σε διαφορετικ­ή περίπτωση, όπως επισημαίνε­ται στην οικονομική έκθεση, θα λάβει αποφάσεις σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Σημειώνετα­ι ότι η Χυμοί Χίου ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Μάιο του 2009, έχοντας δημιουργήσ­ει, επενδύοντα­ς περί τα 9,5 εκατ. ευρώ, σύγχρονη καθετοποιη­μένη βιομηχανικ­ή μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης χυμών στην Ελλάδα. Η εταιρεία προμηθεύετ­αι εγχώριες πρώτες ύλες συνεργαζόμ­ενη με παραγωγούς από το νησί και την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσ­ου. Η εταιρεία συνεργάζετ­αι στην εσωτερική αγορά με την ΕΛΓΕΚΑ. [SID:11387531]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece