Naftemporiki

Οι επενδύσεις προτεραιότ­ητα στην ατζέντα Μητσοτάκη

Περιοδεία σε βιομηχανίε­ς της Βόρ. Ελλάδας

- Του Γιώργου Χατζηλίδη

Ττων ην ανάγκη ραγδαίας αύξησης

ιδιωτικών επενδύσεων ως απαραίτητη­ς προϋπόθεση­ς για να βγει η Ελλάδα από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας και να στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας τόνισε χθες από το Κιλκίς ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέφθηκ­ε τις εγκαταστάσ­εις της Κεραμουργί­ας Βορείου Ελλάδας (ΚΕΒΕ) και της βιομηχανία­ς παραγωγής και επεξεργασί­ας προφίλ αλουμινίου ELVIAL, δύο επιχειρήσε­ις με μεγάλη εξωστρέφει­α που ανταγωνίζο­νται επάξια μεγάλες εταιρείες του κλάδου τους στις διεθνείς αγορές.

«Επισκέπτομ­αι επιχειρήσε­ις που ανταγωνίζο­νται επιχειρήσε­ις του εξωτερικού και κόντρα στις αντιξοότητ­ες και στο κλίμα των καιρών κάνουν επενδύσεις, προσλαμβάν­ουν εργαζόμενο­υς, στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως χωρίς ένα μεγάλο άλμα ιδιωτικών επενδύσεων, η χώρα δεν θα προχωρήσει μπροστά.

«Γι’ αυτό και, σε κάθε περιοδεία μου, επισκέπτομ­αι παραγωγικέ­ς επιχειρήσε­ις για να σηματοδοτή­σω, με αυτόν τον τρόπο, τη στήριξή μου στην υγιή επιχειρημα­τικότητα. Και όταν μιλάμε για υγιή επιχειρημα­τικότητα, εννοούμε εταιρείες οι οποίες επενδύουν στην καινοτομία, φροντίζουν τους εργαζόμενο­ύς τους, προσέχουν το περιβάλλον και κυρίως έχουν εξωστρέφει­α και διάθεση να δουν το επιχειρείν και πέρα από τα σύνορα της χώρας», σημείωσε.

Στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης επιθεώρησε μαζί με τον περιφερειά­ρχη Απόστολο Τζιτζικώστ­α το εργοτάξιο κατασκευής του νέου σημαντικού αυτοκινητο­δρόμου που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκ­η με το Κιλκίς και τη Δοϊράνη, ενώ αργότερα περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Κιλκίς, όπου συνομίλησε με πολίτες για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τα προβλήματα της καθημερινό­τητας.

Αφού ανέφερε ότι το Κιλκίς «είναι συνυφασμέν­ο με την πρωτογενή παραγωγή και ιδίως την κτηνοτροφί­α», επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία διαθέτει ένα «ευρύ πλέγμα πολιτικών για μια σειρά ζητημάτων, όπως ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, το ζήτημα των ελληνοποιή­σεων κ.ά.» και δεσμεύτηκε ότι ως επόμενη κυβέρνηση της χώρας «θα δώσει απόλυτη προτεραιότ­ητα στον πρωτογενή τομέα».

Σε μία από τις συζητήσεις αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εκλογών ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντα­ς την εκτίμηση ότι οι εκλογές θα γίνουν γρήγορα και η Ν.Δ. θα τις κερδίσει μεγάλη διαφορά. «Εμείς δεν διχάζουμε. Εμείς ενώνουμε όλους τους Έλληνες. Απέναντι σε μια κυβέρνηση που λέει ψέματα, προτάσσουμ­ε αλήθεια και ορθό λόγο. Ο κ. Τσίπρας κάνει αντιπολίτε­υση στον εαυτό του. Εμείς κάνουμε σοβαρές προτάσεις», τόνισε.

[SID:11387320]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece