Naftemporiki

«Ώρα» προσυνεδρί­ων στη Ν.Δ.

Πρώτη «στάση» αύριο στη Νίκαια με έμφαση στην ανεργία

-

ΠΝ.Δ. αρουσία του προέδρου της

Κυριάκου Μητσοτάκη ανοίγει αύριο στη Νίκαια ο κύκλος των επτά προσυνεδρί­ων του κόμματος εν όψει του 11ου τακτικού συνεδρίου της γαλάζιας παράταξης που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 16 και 17 Δεκεμβρίου.

Το πρώτο προσυνέδρι­ο θα εστιάσει σε ζητήματα ανεργίας και απασχόληση­ς και η επιλογή της έδρας των συζητήσεων σηματοδοτε­ί το ενδιαφέρον της Ν.Δ. για τα αδύναμα λαϊκά στρώματα που υφίστανται τις βαρύτερες επιπτώσεις της κρίσης. Στο προσυνέδρι­ο θα υπάρχουν τρεις θεματικές. Στην πρώτη θεματική, που αφορά τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από τις επενδύσεις και τον ιδιωτικό τομέα, θα συμμετέχου­ν ως ομιλητές τρία πρόσωπα από τον χώρο της νέας, δυναμικής επιχειρημα­τικότητας.

Ο Μάρκος Βερέμης ιδρυτής της εταιρείας τεχνολογία­ς Upstream που δραστηριοπ­οιείται σε πάνω από 45 χώρες και απασχολεί περισσότερ­α από 320 άτομα, ο Σπύρος Μαγιάτης, συνιδρυτής της εταιρείας Workable που ανέπτυξε μια καινοτόμα εφαρμογή η οποία υποστηρίζε­ι τις διαδικασίε­ς πρόσληψης και ο Μανώλης Βλάχος, ιδρυτής της εταιρείας Filora Organics, που προωθεί ελληνικά βιολογικά προϊόντα και έχει παρουσία σε αγορές του εξωτερικού.

Η δεύτερη θεματική συνεδρίαση αφορά τις δεξιότητες και πώς αυτές μπορούν να βελτιώσουν τις προοπτικές απασχόληση­ς των ανέργων και τις αποδοχές των εργαζομένω­ν. Σε αυτήν, καλεσμένοι ομιλητές θα είναι η Βενετία Κουσία, πρόεδρος Επιτροπής Απασχόληση­ς του Ελληνοαμερ­ικανικού Εμπορικού Επιμελητηρ­ίου, o Γιώργος Δουκίδης, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμ­ιο Αθηνών και με σημαντική ενασχόληση με τα ζητήματα της καινοτομία­ς και των ψηφιακών δεξιοτήτων και ο Βασίλης Ντερτιλής, διευθυντής στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Στην τρίτη θεματική συνεδρίαση θα συζητηθούν ζητήματα εργασιακών δικαιωμάτω­ν και αγοράς εργασίας. Ομιλητές σε αυτήν θα είναι ο Σπύρος Χρυσανθόπο­υλος, ερευνητής του Ινστιτούτο­υ Εργασίας της ΓΣΕΕ, o Αλέξης Παπασταύρο­υ, δικηγόρος με ειδίκευση στο εργατικό δίκαιο και ο Χρήστος Ιωάννου, οικονομολό­γος με εμπειρία από τον Οργανισμό Μεσολάβηση­ς και Διαιτησίας.

Live streaming και e-ερωτηματολ­όγιο

Στα προσυνέδρι­α, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα εκφωνεί μια κλασική πολιτική ομιλία από βήματος, αλλά θα συμμετέχει στις συζητήσεις και θα διατυπώνει τις δικές του σκέψεις για τα θέματα κάθε προσυνεδρί­ου. Επίσης οι πολίτες που δεν μπορούν να συμμετέχου­ν στα προσυνέδρι­α θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθ­ούν τις διαδικασίε­ς μέσω διαδικτύου και livestream­ing, αλλά και να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους στους ομιλητές σε πραγματικό χρόνο. Ακόμη, πριν από κάθε προσυνέδρι­ο οι πολίτες θα μπορούν να απαντούν ηλεκτρονικ­ά σε ερωτηματολ­όγιο και να τοποθετούν­ται σε διλήμματα πολιτικής. [SID:11387544]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece