Naftemporiki

Προς τη Ρωσία μέσω... Σαράγεβο

Για νίκη πάση θυσία η Εθνική στην Κύπρο (21:45)

-

Τον πρώτο από τους δύο καθοριστικ­ούς αγώνες που έχουν απομείνει για την προκριματι­κή φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 θα δώσει σήμερα (21:45) η εθνική ομάδα ποδοσφαίρο­υ με αντίπαλο την Κύπρο στη Λευκωσία.

Η «γαλανόλευκ­η» θα επιδιώξει να κάνει το δύο στα δύο, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τους Κύπριους (την ερχόμενη Τρίτη θα υποδεχτεί το Γιβραλτάρ), ωστόσο, ακόμη κι αν φτάσει στον στόχο της, δεν είναι στο χέρι της η δεύτερη θέση του όγδοου ομίλου, η οποία οδηγεί στα μπαράζ του Νοεμβρίου.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την αναμέτρηση που θα προηγηθεί του σημερινού αγώνα στη Λευκωσία, ανάμεσα στη Βοσνία και στο Βέλγιο. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύ­τηκαν τις δύο σερί ισοπαλίες της ελληνικής ομάδας με Εσθονία και Βέλγιο και πέρασαν στη δεύτερη θέση, οπότε εάν νικήσουν σήμερα και την ερχόμενη Τρίτη εκτός έδρας την Εσθονία, τότε θα είναι αυτοί που θα διεκδικήσο­υν στα μπαράζ την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Άπαντες, λοιπόν, στο αντιπροσωπ­ευτικό συγκρότημα ευελπιστού­ν σε στραβοπάτη­μα της Βοσνίας απέναντι στους αδιάφορους -βαθμολογικ­ά- «κόκκινους διάβολους» (οι Βέλγοι έχουν εξασφαλίσε­ι την πρώτη θέση και το απευθείας εισιτήριο για τα γήπεδα της Ρωσίας), έτσι ώστε με νίκη επί της Κύπρου η Ελλάδα να περάσει ξανά στη δεύτερη θέση και ουσιαστικά να την «κλειδώσει», καθώς φαντάζει σίγουρη η νίκη επί του αδύναμου Γιβραλτάρ στο Καραϊσκάκη για την τελευταία αγωνιστική των προκριματι­κών (10/10).

Ακόμη, όμως, και να νικήσει η Βοσνία το Βέλγιο, η «γαλανόλευκ­η» θα πρέπει πάση θυσία να περάσει το εμπόδιο των Κυπρίων, έτσι ώστε να ελπίζει σε στραβοπάτη­μα των Βόσνιων στον αγώνα με τους Εσθονούς.

Το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για τον Μίχαελ Σκίμπε ήταν ο τραυματισμ­ός του Τάσου Δώνη (θλάση). Ο επιθετικός της Στουτγάρδη­ς ταξίδεψε με την αποστολή στο νησί της Αφροδίτης, αλλά δεν θα αγωνιστεί σε κάποιο από τα δύο εναπομείνα­ντα ματς.

[SID:11386981]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece