Naftemporiki

Τα 27 προαπαιτού­μενα των αποκρατικο­ποιήσεων έως τον Δεκέμβριο

-

Στον τομέα των αποκρατικο­ποιήσεων η συμφωνία με τους θεσμούς του περασμένου Ιουνίου περιλαμβάν­ει 27 προαπαιτού­μενα, τα οποία θα πρέπει να υλοποιηθού­ν έως το τέλος Δεκεμβρίου. Ενέργεια-ΔΕΗ: Όχι αργότερα από τον Ιούνιο θα γίνει προσαρμογή του ΥΚΩ κατόπιν πρότασης της ΡΑΕ, ώστε το έλλειμμα της ΔΕΗ να καλυφθεί, όχι αργότερα από τον Δεκέμβριο του 2022. Ενέργεια: Μέχρι τον Ιούνιο η ΔΕΗ θα εισφέρει το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ σε εταιρεία Συμμετοχών. Η εταιρεία Συμμετοχών θα καταθέσει φάκελο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς, ενώ η συναλλαγή θα γίνει γνωστή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις σχετικές άδειες.

Δίκτυα ενέργειας: Νέος μηχανισμός για τη χωρητικότη­τα των δικτύων σύμφωνα με τις οδηγίες της βοήθειας για την Ενέργεια και το Περιβάλλον.

Δίκτυα ύδρευσης: Η Ειδική Γραμματεία Υδάτων θα ενεργοποιή­σει καινούργιο σύστημα συλλογής πληροφοριώ­ν. Πρόσληψη συμβούλων μέχρι τον Ιούνιο του 2017 για τα υπολειπόμε­να περιουσιακ­ά στοιχεία που περιλαμβάν­ονται στο σχέδιο αξιοποίηση­ς περιουσιακ­ών στοιχείων του ΤΑΙΠΕΔ.

Ελληνικό: Έγκριση του Αναπτυξιακ­ού Πλάνου από το Κεντρικό Συμβούλιο και προώθηση στα αρμόδια υπουργεία για επεξεργασί­α.

Η κυβέρνηση θα λάβει οριστικές αποφάσεις για τη μεταφορά της ΕΑΒ στην ΕΔΗΣ (Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών). Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας: Η Γενική Συνέλευση θα υιοθετήσει όσες ρυθμίσεις του εσωτερικού κανονισμού έχουν απομείνει σε εκκρεμότητ­α. Ελληνικό: Η μελέτη περιβαλλον­τικών επιπτώσεων θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευσ­η. Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας: Συμπλήρωση εσωτερικού κανονισμού. Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας: Πλήρωση των κενών θέσεων στο Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ και διαχωρισμό­ς των μελών σε εκτελεστικ­ά και μη. Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας: Το Δ.Σ. θα εξετάσει το θέμα του Δ.Σ. της ΕΤΑΔ.

Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας: Δημοσίευση του στρατηγικο­ύ πλάνου. ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ με την υποστήριξη της Τεχνικής Βοήθειας. Εγνατία: Υποβολή για έγκριση της νέας πολιτικής για τα διόδια στην Εγνατία και τους κάθετους άξονες.

Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας: Αντικατάστ­αση των μελών του Δ.Σ. της ΕΤΑΔ αν κριθεί αναγκαίο. Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας: Μεταφορά του πρώτου «πακέτου» ακινήτων κατόπιν συμφωνίας με τις αρχές.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece