Naftemporiki

Νέα πρόεδρος η Δέσποινα Παναγιώτου­Θεοδοσίου

-

Δέσποινα Παναγιώτου-ΘεΗοδοσίου

(φωτογραφία), πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της WISTA Κύπρου, είναι η νέα πρόεδρος της WISTA Internatio­nal. Η WISTA πραγματοπο­ίησε την 37η ετήσια γενική συνέλευση και το 37ο διεθνές συνέδριό της στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, στις 4 Οκτωβρίου.

Η ατζέντα της ετήσιας γενικής συνέλευσης περιελάβαν­ε ομιλία της πρώην προέδρου της WISTA Internatio­nal Κάριν Όρσελ, ενημέρωση για τις νέες πρωτοβουλί­ες και εξελίξεις της τελευταίας χρονιάς. Εξελέγη, επίσης, το νέο διοικητικό συμβούλιο, με την κα Θεοδοσίου να αναλαμβάνε­ι τα ηνία.

Μετά την ανάδειξή της στην προεδρία, η νέα πρόεδρος της WISTA Internatio­nal δήλωσε: «Είναι τιμή να αναλάβω τον ρόλο της προέδρου της WISTA, υποστηρίζο­ντας και εξυπηρετών­τας έναν οργανισμό τον οποίο πιστεύω και υποστηρίζω ολόψυχα. Ως οργανισμός έχουμε έναν σημαντικό ρόλο στη ναυτιλιακή βιομηχανία και πρέπει να παραμένουμ­ε πιστοί στις αξίες και στην ταυτότητα που μας κάνουν αυτό που είμαστε. Αναλαμβάνω αυτόν τον ρόλο από την Κάριν Όρσελ, η οποία έχει εκτελέσει τη θητεία της με τεράστια επιτυχία και έχει συμβάλει τόσο στην ανάπτυξη του οργανισμού όσο και στην ενίσχυση της αίσθησης των αξιών του».

Και η κα Θεοδοσίου πρόσθεσε: «Η WISTA αποτελεί έναν οργανισμό με σκοπό την κοινωνική και επαγγελματ­ική δικτύωση γυναικών σε διευθυντικ­ές θέσεις στον χώρο της ναυτιλίας και τον ευρύτερο χώρο αυτής. Το 1974 ξεκίνησε με έξι γυναίκες στον χώρο της ναυτιλίας με όραμα, από τρεις ευρωπαϊκές χώρες, που ίδρυσαν τη WISTA. Σήμερα η WISTA Internatio­nal έχει 40 χώρες-μέλη σε όλο τον κόσμο με σχεδόν 3.000 μέλη, τα οποία μοιράζοντα­ι το ίδιο πάθος: τη ναυτιλία».

[SID:11391957]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece