Naftemporiki

> Επενδύσεις 3,5 δισ. στην πενταετία

- Με τις κατάλληλες

ενέργειες έχουν ανοίξει νέες αγορές για τα ελληνικά προϊόντα, με 10 χώρες να βρίσκονται στην ατζέντα του Enterprise Greece, μεταξύ των οποίων η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, επισημαίνε­ι στη «N» ο Ηλίας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece, τονίζοντας ότι προωθούντα­ι κυρίως προϊόντα του αγροδιατρο­φικού τομέα και ιδιαίτερα οινοποιεία, καθώς το κρασί αποτελεί οδηγό για προσέλκυση επενδύσεων και σε άλλους τομείς, ενώ ευνοεί τις τουριστικέ­ς εισροές.

Σημειώνει επίσης ότι η αύξηση των εξαγωγών στο οκτάμηνο του 2017 κατά 15% [παρά την επιβράδυνσ­η στην κατηγορία τροφίμων τον Αύγουστο (-2,6%) αν και στο 8μηνο οι εξαγωγές στον κλάδο σημείωσαν αύξηση 1,6% - στοιχεία Πανελλήνιο­υ Συνδέσμου Εξαγωγέων] αποτελεί μια ένδειξη ότι το επενδυτικό κλίμα βελτιώνετα­ι. «Οι επενδύσεις αρχίζουν να έχουν μια κανονικότη­τα», σημειώνει χαρακτηρισ­τικά.

Στο πλαίσιο αυτό, με συστηματικ­ές πρωτοβουλί­ες του Enterprise

Greece, δρομολογού­νται επενδύσεις και σε άλλους τομείς, όπως τα δομικά υλικά, η τεχνολογία, ο ξενοδοχεια­κός κλάδος κ.α.

«Την τελευταία πενταετία έχουν εγκριθεί επενδύσεις ύψους 3,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 700 εκατ. ευρώ το τελευταίο 12μηνο για 3 στρατηγικέ­ς επενδύσεις, ενώ τελούν υπό έγκριση σχέδια επιπλέον 700 εκατ. ευρώ», σημειώνει ο κ. Αθανασίου, εξηγώντας ότι το Enterprise Greece διαχειρίζε­ται σήμερα ένα χαρτοφυλάκ­ιο 600 projects ιδιωτικών επενδύσεων. Προσδοκίες για επενδύσεις καλλιεργεί και η συμμετοχή της Ελλάδας, με το μήνυμα «Invest in Taste», στη δημοφιλή γερμανική έκθεση, καθώς οι εκθέτες εμφανίζουν κάθε φορά αναβαθμισμ­ένη εικόνα, χάρη στη βελτίωση μιας σειράς παραγόντων που προσδίδουν αξία στο τελικό προϊόν, από τους ποιοτικούς ελέγχους μέχρι τη συσκευασία, όπως επισημαίνε­ι στη «N» ο Χρήστος Στάικος, πρόεδρος του Enterprise Greece, εξηγώντας τη στόχευση του οργανισμού στην αριστεία και την εξωστρέφει­α των ελληνικών επιχειρήσε­ων.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece