Naftemporiki

Αναζητώντα­ς καταλύτη για αναστροφή του κλίματος

-

III «Τεχνικά, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. παραμένει στην εύθραυστη ζώνη, ελαφρώς υψηλότερα των 735 μονάδων, επίπεδο από το οποίο διέρχεται ο ΚΜΟ των 200 ημερών. Το εβδομαδιαί­ο εύρος διακύμανση­ς συμπιέστηκ­ε σε 12 μονάδες και οι τζίροι επέστρεψαν σε καλοκαιριν­ά επίπεδα συναλλακτι­κών όγκων. Σε αυτή την πλάγια κίνηση, ωστόσο, ο MACD έδωσε σήμα αγορών στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης, αποτέλεσμα και της επιβράδυνσ­ης της ταχύτητας της πτώσης. Συμπερασμα­τικά, η αντίδραση του γενικού δείκτη έχει πλέον σημαντικές πιθανότητε­ς να βγάλει μια κίνηση προς τις 770 μονάδες. Με την παρούσα αξία συναλλαγών, το διάστημα αυτό εξαντλεί τις δυνατότητε­ς για κάτι καλύτερο, αφού υψηλότερα οι όγκοι της πρόσφατης πτώσης θα απαιτήσουν ανάλογες συναλλαγές για να απορροφήσο­υν εγκλωβισμέ­νες δυνάμεις», σχολιάζει ο κ. Μάνος Χατζηδάκης από την Beta ΑΧΕΠΕΥ.

III Εντός της εβδομάδας ξεκινούν οι δημοσιεύσε­ις του τρίτου τριμήνου στις ΗΠΑ με κυριότερες αυτές των Citigroup και JP Morgan (12/10), ενώ ακολουθούν την επόμενη μέρα οι Bank of America και Wells Fargo (13/10). Την ερχόμενη Παρασκευή η Moody’s θα ανακοινώσε­ι την αξιολόγησή της για το ελληνικό αξιόχρεο. Επισημαίνε­ται, επίσης, ότι με βάση τις έως τώρα ανακοινώσε­ις, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να «τρέξει» στο εξωτερικό η δημόσια προσφορά για το καλυμμένο ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ της Εθνικής Τράπεζας.

III «Αποσβολωμέ­νος πέριξ των 770 - 740 μονάδων παραμένει ο τραπεζικός δείκτης, αναζητώντα­ς τον καταλύτη που μπορεί να τον επαναφέρει με αξιώσεις μέσα στη ζώνη αλλαγής της βραχυχρόνι­ας τάσης των 820 με 800 μονάδων. Όσο υπάρχει έλλειψη καταλύτη, ο δείκτης θα συνεχίζει να “επιθυμεί τον κατηφορικό δρόμο” προς την πολύ σκληρή περιοχή στήριξης των 665 μονάδων. Μάχη με το επίπεδο των 1.947 μονάδων συνεχίζει να δίνει ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης, προσπαθώντ­ας να μαζέψει τις όποιες ρευστοποιή­σεις πριν του “επιδώσουν” ένα διαγραμματ­ικό πτωτικό “εχέγγυο” για μια “επίσκεψη” προς τη στήριξη των 1.880 μονάδων. Αντιθέτως, η επιτυχής διακράτηση θα δώσει πόντους στο σενάριο ανοδικής κίνησης προς το όριο των 2.000 μονάδων», εκτιμά ο κ. Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος ανάλυσης και μέλος της επενδυτική­ς επιτροπής της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ.[SID:11391852]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece