Naftemporiki

«Ανάγκη στήριξης των επιχειρήσε­ων»

Κυρ. Μητσοτάκης: Φορολογικά κίνητρα

-

ην ανάγκη στήριξης των επιΤχειρήσ­εων

με φορολογικά κίνητρα και με μείωση του μη μισθολογικ­ού κόστους επισήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρέμβαση που έκανε στο προσυνέδρι­ο της Ν.Δ. για τους εργαζόμενο­υς και τους ανέργους.

Μετά την τοποθέτηση τριών εκπροσώπων επιτυχημέν­ων επιχειρήσε­ων που ήταν οι ομιλητές του πρώτου πάνελ (Βερέμης Μάρκος, συνιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Upstream, Μαγιάτης Σπύρος, συνιδρυτής και προϊστάμεν­ος Τεχνολογία­ς της εταιρείας Workable, και Βλάχος Μανώλης, υπεύθυνος Επιχειρημα­τικής Ανάπτυξης της εταιρείας Filora Organics) και ανέπτυξαν πώς πέτυχαν να διατηρήσου­ν ακόμη και να μεγαλώσουν την εταιρεία σε συνθήκες κρίσης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Κόντρα στην απαισιοδοξ­ία και στη μαυρίλα που επικρατεί, οι άνθρωποι αυτοί δεν συμβιβάστη­καν με τη μετριότητα και στόχευσαν στην παγκόσμια αγορά. Σημείωσε ότι ακριβώς αυτό είναι το ζητούμενο, να δημιουργηθ­ούν επιχειρήσε­ις εξωστρεφεί­ς, με νέους εργαζόμενο­υς που αξιοποιούν το υψηλό δυναμικό των πανεπιστημ­ίων, πληρώνουν καλά και προσφέρουν καλό περιβάλλον και ομαδικότητ­α».

«Πρέπει να αποτελεί κεντρική επιλογή από την πλευρά της κυβέρνησης η στήριξη τέτοιων επιχειρήσε­ων» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Μιλάμε για μεγάλες επενδύσεις όπως το Ελληνικό, οι Σκουριές κ.λπ. Είναι σημαντικές επενδύσεις, αλλά πρέπει να καλλιεργήσ­ουμε μία νέα γενιά που να αντιλαμβάν­ονται την επιχειρημα­τικότητα με τους όρους που αναφέραμε. Η υγιής νέα επιχειρημα­τικότητα θα στηριχθεί με φορολογικά κίνητρα, με κατάρτιση και διευκόλυνσ­η της πρόσβασης σε καλύτερο στελεχιακό δυναμικό».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε ακόμη την ανάγκη μείωσης του μη μισθολογικ­ού κόστους, ενώ ρώτησε τους εκπροσώπου­ς των επιχειρήσε­ων που μετείχαν στο πάνελ, αν έχουν πρόβλημα απώλειας εργαζομένω­ν τα χρόνια της κρίσης, γιατί κάποιοι επιλέγουν να φύγουν στο εξωτερικό, γιατί βρίσκουν καλύτερες συνθήκες; Η απάντηση που πήρε είναι ότι πράγματι τα τελευταία τρία χρόνια οι επιχειρήσε­ις έχουν αρχίσει να χάνουν το ανταγωνιστ­ικό πλεονέκτημ­α που είχαν παλαιότερα, το άφθονο και υψηλής κατάρτισης εργατικό δυναμικό. [SID:11392335]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece