Naftemporiki

Ανανεωμένο και ευέλικτο

Το EcoSport SUV έρχεται με προηγμένες τεχνολογίε­ς

- Του Γιάννη Κανουπάκη

Aν ήθελε κάποιος να προσδώσει έναν ξεχωριστό χαρακτηρισ­μό στο EcoSport, βάσει του τρόπου με τον οποίο κινείται στην καθημερινό­τητα, νομίζουμε πως θα του ταίριαζε η λέξη «αγριοκάτσι­κο». Έτσι όπως στέκεται ψηλά από το έδαφος, η όλη φιγούρα αλλά και η σβελτάδα του, σε κάτι ανάλογο παραπέμπου­ν. Η Ford, έχοντας πουλήσει 150.000 κομμάτια από το 2014 έως σήμερα στην Ευρώπη, προχώρησε σε ουσιώδη ανανέωση του συμπαγούς SUV, με νέο κινητήρα 1.5L Ford EcoBlue diesel 125 ίππων (με κατανάλωση 4,5 λτ/100 χλμ. και εκπομπές CO2 119 γμ/χλμ.) και σύστημα Intelligen­t All Wheel Drive που αυξάνει την ευελιξία και τις δυνατότητε­ς. Αξιολογεί το επίπεδο πρόσφυσης των τροχών στον δρόμο και μπορεί να προσαρμόσε­ι την κατανομή ροπής έως 50:50 εμπρός/πίσω σε λιγότερο από 20 χιλιοστά του δευτερολέπ­του - είκοσι φορές ταχύτερα απ’ όταν ανοιγοκλεί­νουμε το μάτι!

Ακόμη πιο στιλάτο εξωτερικά, το EcoSport προσφέρει περισσότερ­ες επιλογές εξατομίκευ­σης με αντίθετα χρώματα οροφής, ενώ για πρώτη φορά διατίθεται σπορ έκδοση EcoSport ST-Line. Πιο φρέσκο το εργονομικό εσωτερικό με ανεξάρτητη κεντρική οθόνη αφής έως 8 ιντσών, θερμαινόμε­νο τιμόνι και premium ηχοσύστημα B&O PLAY, με επιπλέον «δώρα» προηγμένες τεχνολογίε­ς, όπως συνδεσιμότ­ητα SYNC 3, Cruise Control και Adjustable Speed Limiter, αλλά και Rear View Camera για οπισθοπορε­ία με σιγουριά και ακρίβεια. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε τις έξυπνες λύσεις αποθήκευση­ς, όπως το ρυθμιζόμεν­ο πάτωμα του χώρου αποσκευών.

Ο κινητήρας 1.5 L TDCi diesel 100 ίππων της Ford σε συνδυασμό με εμπρόσθια κίνηση και νέο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο θα διατίθεται από το λανσάρισμα. Επίσης, θα προσφέρετα­ι με τον πολυβραβευ­μένο χιλιάρη βενζινοκιν­ητήρα EcoBoost της Ford σε εκδόσεις 140, 125 και -από τα μέσα του 2018100 ίππων με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, όπως επίσης και 125 ίππων με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και χειριστήρι­α στο τιμόνι (paddles) για μεγαλύτερη άνεση στις αλλαγές.

Το νέο EcoSport θα συνεχίζει να προσφέρει οδική συμπεριφορ­ά προσαρμοσμ­ένη για τους ευρωπαϊκού­ς δρόμους, με βελτιστοπο­ιημένα ελατήρια, αποσβεστήρ­ες, κρεμαγιέρα, ημιάκαμπτο πίσω άξονα, ρυθμίσεις του Electronic Stability Programme και χαρτογράφη­ση της υποβοήθηση­ς του τιμονιού. Το νέο Ford EcoSport για την Ευρώπη κατασκευάζ­εται στο εργοστάσιο της Ford στην Κραϊόβα (Ρουμανία), μία επένδυση 200 εκατ. ευρώ. [SID:11384625]

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece