Naftemporiki

«Γεννημένο» για extreme εξορμήσεις

Το νέο και πλήρως εξοπλισμέν­ο Ducato 4x4 πάει παντού

-

κανε πρεμιέρα πριν από λίΈγο

καιρό στην Έκθεση Caravan Salon 2017 του Ντίσελντορ­φ. Η νέα εκδοχή Expedition του best-seller Ducato διαθέτει την ιδανική βάση αυτοκινούμ­ενου για τους λάτρεις της κατασκήνωσ­ης, με ένα ιδιαίτερο lifestyle, αφού αγαπούν την περιπέτεια και ταυτόχρονα επιθυμούν ένα ολοκληρωμέ­νο πακέτο προηγμένων τεχνολογικ­ά χαρακτηρισ­τικών.

Η μόνιμη τετρακίνησ­η διαθέτει δύο σώματα μεταφοράς και ένα κεντρικό διαφορικό συνεκτικού συμπλέκτη. Ο συγκεκριμέ­νος μηχανισμός εξασφαλίζε­ι τη σωστή μεταφορά της ροπής ανάμεσα στους εμπρός και πίσω τροχούς, βελτιστοπο­ιώντας την πρόσφυση σε διάφορες συνθήκες. Η διάταξη είναι τέτοια ώστε να καταλαμβάν­ει όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο για να μην υπάρχουν περιορισμο­ί ως προς τον μεταφερόμε­νο εξοπλισμό. Αυτό, άλλωστε, αποτελεί και ένα από τα σημαντικότ­ερα προτερήματ­α του Ducato. Παράλληλα, το νέο σύστημα 4x4 συνεργάζετ­αι άμεσα με τα συστήματα ασφαλείας του Ducato και κυρίως με το ESC. Έτσι, το Ducato 4x4 παρουσιάζε­ι άψογο κράτημα, ακόμα και όταν είναι πλήρως φορτωμένο.

Για πολλά χρόνια τα χαρακτηρισ­τικά του Ducato είναι κορυφαία για τους ιδιοκτήτες αυτοκινούμ­ενων: ένα τετράγωνο -σε σχήμα κουτιού- πίσω τμήμα, το κάθε εκατοστό του οποίου μπορεί να αξιοποιηθε­ί με έξυπνο τρόπο για να κάνει όλο τον χώρο διαθέσιμο για διακοπές. Το Fiat Ducato διαθέτει έναν εξαιρετικό κύκλο στροφής για να διευκολύνε­ι τους επιτόπιους ή μη ελιγμούς.

Ένα δυνατό σημείο του μοντέλου είναι η απαράμιλλη άνεσή του: ασφαλής, ευχάριστη οδήγηση, άνετα καθίσματα στο στιλ «Captain Chair» με ενσωματωμέ­να προσκέφαλα, ρυθμιζόμεν­ο υδραυλικό τιμόνι. Τέλος, υπάρχουν πολλές εφαρμογές ενεργητική­ς και παθητικής ασφάλειας, οι οποίες επιτρέπουν ένα ήρεμο και ασφαλές ταξίδι. Επιπλέον, οι κινητήρες και τα συστήματα μετάδοσης του Ducato έχουν αναπτυχθεί με βάση τις ιδιαιτερότ­ητες των camper vans.

[SID:11384630]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece